Περιφερειακό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Θεσσαλονίκη, 12/5/2016

Περιφερειακό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 

Θεσσαλονίκη, 12 Μαΐου 2016

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

SEF

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δίκτυο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κεντρικής Μακεδονίας  (ΔΙΚΚΕΜ) και το Κέντρο Εργάνη, τοπικά μέλη του ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς του Φόρουμ, οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη το 2ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  και προσκαλούν τα μέλη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων: ΚΟΙΝΣΕΠ – ΚΟΙΣΠΕ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, αλλά κι όλους όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, στις 12 Μαΐου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι μία άτυπη σύμπραξη επιχειρήσεων της κοινωνικής οικονομίας, δικτύων ΚΟΙΝΣΕΠ και υποστηρικτικών φορέων στην οποία συμμετέχουν: Κοιν.Σ.Επ «Άνεμος Ανανέωσης» Κοιν.Σ.Επ «Γαληνός», ΔΙΚΚΕΜ,  180 Μοίρες,  Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Εργάνη – Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας Γυναικών, Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Impact Hub Athens, Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

Το ΔΙΚΚΕΜ συμμετέχει στο Φόρουμ Κοινωνικής επιχειρηματικότητας από το 2015. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής και των παράλληλων δράσεων του  επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα και να βάλει τα θεμέλια μιας ουσιαστικότερης και βαθύτερης δικτύωσης, που θα απαντά στις καθημερινές – πρακτικές ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας των συνεταιρισμών που θα  αναζητά και θα διευρύνει τις  προοπτικές ανάπτυξής τους,  μέσα από συνεργασίες, συνέργιες, συμπράξεις.

Στόχος αυτής της περιφερειακής συνάντησης, που είναι η ενδιάμεση μιας σειράς παρόμοιων συναντήσεων, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση τοπικών και περιφερειακών  οικοσυστήματων που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη και αυτοοργάνωση του χώρου των κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης, εκπαίδευσης, δικτύωσης, έλεγχο της αξιοπιστίας καθώς και την υποστήριξη τους στην εξεύρεση κατάλληλων χρηματοοικονομικών πόρων.

Στόχος είναι επίσης η παρουσίαση του  Κώδικα Δεοντολογίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων που επεξεργάστηκε ομάδα των διοργανωτών του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015, ο οποίος συνδιαμορφώθηκε μέσα από ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση (www.seforum.gr). Ο Κώδικας αυτός συζητήθηκε δημόσια και ψηφίστηκε στην πρώτη περιφερειακή συνάντηση του Φόρουμ στην Καρδίτσα τον Απρίλιο 2016 και αποσκοπεί να υιοθετηθεί από τις κοινωνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να τον συνυπογράψουν.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο Περιφερειακό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να γνωρίσουν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και να παρακολουθήσουν θεματικά εργαστήρια που αφορούν το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΒΟΛΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΣΕΠ, και ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

CoCod

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ περιφερειακού Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
9.00-9.30 Προσέλευση

9.30-11:00 Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ  Εισαγωγή

Υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας – Δημιουργία Οικοσυστημάτων :

  • Δήμος Θεσσαλονίκης
  • Ελένη Παπαθεοδοσίου: Η σημασία της δικτύωσης για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κ. Μακεδονίας (ΔΙΚΚΕΜ)
  • Πόπη Σουρμαΐδου: Υπηρεσίες του Κέντρου Εργάνη προς ομάδες και συνεταιρισμούς – Πρόγραμμα SoNew
  • Νίκος Χρυσόγελος: Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
  • Βασίλης Μπέλλης, Η σημασία ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος για την Κοινωνική Οικονομία, το παράδειγμα της Καρδίτσας

11.00-12.15: Παρουσιάσεις των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων φορέων της κοινωνικής οικονομίας – Παρεμβάσεις

 

Συντονισμός: Στέλλα Γουδίνογλου – Χρήστος Βοζίκης, Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κ. Μακεδονίας

Η διάρκεια των παρεμβάσεων – παρουσιάσεων δεν θα υπερβαίνουν τα 3’

12.15-12.30 Διάλειμμα

12.30-14.00 Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων

  • Ελένη Παπαθεοδοσίου, Δημιουργίες ΚοινΣΕπ – πρόεδρος ΔΙΚΚΕΜ
  • Νίκος Χρυσόγελος, ΚοινΣεπ Άνεμος Ανανέωσης

Συντονισμός: Θανάσης Μπελίδης, επιστημονικός σύμβουλος ΔΙΚΚΕΜ

Παρουσίαση και ψήφιση του Κώδικα Δεοντολογίας για Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Παρουσίαση: Θανάσης Μπελίδης, επιστημονικός σύμβουλος ΔΙΚΚΕΜ

14:00 – 14:30 Διάλειμμα

14.30 – 16:00 Γ΄ΕΝΟΤΗΤΑ Εργαστήρια συνεργασίας – οργάνωση και λειτουργία:

  1. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  2. ΠΡΟΒΟΛΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΣΕΠ
  3. ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παρακαλούμε για αποστολή το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου 2016 στo e-mail: diktyokoinsepkm@gmail.com

Πληροφορίες: ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Καραβαγγέλη 1, Συκιές, Email:diktyokoinsepkm@gmail.com Ελένη Παπαθεοδοσίου 6947705491, Στέλλα Γκουδίνογλου 6976855676, Πόπη Σουρμαΐδου 6976633693, Μελίνα Ξανθοπούλου 6978184735, Χρήστος Βοζίκης 6907399636

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.