Στο πλευρό των Ουκρανών γυναικών και παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα – Fundraising για να έρθουν 2 φημισμένες χορωδίες κοριτσιών από Κίεβο για συναυλίες στην Ελλάδα

By | Δράσεις | No Comments

Ο Άνεμος Ανανέωσης εκφράζει την αλληλεγγύη του στις γυναίκες και στα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία που βρίσκονται στη χώρα μας. Οργανώνουμε έμπρακτα μαζί με την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα @Ukrainianwomengr την στήριξη και αλληλεγγύη μας: (α) παραχωρούμε δωρεάν στις ουκρανές γυναίκες χώρο στο Welcommon Hostel για τον συντονισμό της στήριξης των Ουκρανών προσφύγων, (β) οργανώνουμε μαζί μαθήματα γλώσσας (αγγλικά, ελληνικά), ζωγραφικής, χορού, δημιουργικών δραστηριοτήτων (γ) προσκαλούμε δύο χορωδίες από το Κίεβο για 10-15 μέρες στην Αθήνα για συναυλίες αλληλεγγύης, αλλά και να μείνουν για κάποιο διάστημα οι 32 νέες μακριά από τον πόλεμο στη χώρα τους. Σχεδιάζουμε μαζί με πολλούς φορείς να οργανώσουμε από κοινού μια ποδηλατική πορεία από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Σεπτέμβρη “Με ποδήλατα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία”.

Μπορείτε να βοηθήσετε και να στηρίξετε αυτές τις δραστηριότητες – ιδιαίτερ ατο ταξίδι τωβ 32 νέων -, αφού όλα αυτά γίνονται με εθελοντισμό και χωρίς οικονομική στήριξη; Επικοινωνήστε στο email: windofrenewal@gmail.com

Είμαστε το πλευρό των Ουκρανών προσφύγων, γυναικών και παιδιών, στην Ελλάδα. Καθώς ο τρομερός πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, υπάρχουν εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι που αναγκάζονται να φεύγουν μακριά τη βία χωρίς να έχουν συχνά που να πάνε. Είναι πραγματικά αδιανόητο. Μπορούμε να βοηθήσουμε. Μπορούμε τουλάχιστον να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες  στις χώρες μας, ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα παιδιά. Στον καινοτόμο και συμπεριληπτικό ξενώνα μας Welcommon Hostel στην Αθήνα, προσφέρουμε στους πρόσφυγες ένα μέρος διαμονής με σημαντικά μειωμένο κόστος.

Ο Άνεμος Ανανέωσης / Wind of Renewal παραχώρησε δωρέαν χώρο στην Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα για τον συντονισμό του έργου της για την στήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα @UkrainianWomeninGreece (Українки в Греції) και η ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης/ Wind of Renewal για να στηρίξουν τις γυναίκες και τα παιδιά που κατέφυγαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα εξαιτίας της εισβολής και του πολέμου του Πούτιν στη χώρα τους, οργανώνουν μαθήματα γλώσσας (αγγλικά και ελληνικά), χορό, θέατρο, ζωγραφική και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Όλες οι δραστηριότητες οργανώνονται χωρίς κάποια χρηματοδότηση, χάρη στην στήιξη εθελοντών, γυναικών και κοριτσιών από την Ουκρανία αλλά και εθελοντών και εθελοντριών του Ανέμου Ανανέωσης από όλες τον κόσμο – από το 2016 μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει για 2 έως 12 μήνες πάνω από 360 εθελοντές/τριες.

Οι δύο φορείς Άνεμος Ανανέωσης / Wind of Renewal και η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα προετοιμάζουν ένα ταξείδι της χορωδίας Gaudeamus και της χορωδίας Chamber girls’ choir of the KDML που μετονομάστηκε σε M.V. Lysenko με 32 νέες (κυρίως) και νέους από το Κίεβο/ Kyin/ Kiev στην Αθήνα. Έχουμε προσκαλέσει τις χορωδίες να συμμετάσχουν σε μουσικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους πολίτες της Ουκρανίας στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου. Το ταξείδι θα είναι και μια ευκαιρία για τα κορίτσια (τα περισσότερα 13-18 χρόνων) να έρθουν στην Ελλάδα και να ζήσουν 10-15 μέρες μακριά από τον πόλεμο στη χώρα τους που καταστρέφει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και σκοτώνει χιλιάδες αθώους πολίτες.

Η Ένωση Ουκρανών Γυναικών, ο Άνεμος Ανανέωσης και ελπίζουμε μαζί μας πολλοί άλλοι φορείς προετοιμάζουμε μια ποδηλατική πορεία τον Σεπτέμβριο με τον συμβολικό τίτλο “Με ποδήλατα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία” από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Προφανείς οι συμβολισμοί (πόλεμος, κλιματική κρίση, αλληλεγγύη στις γυναίκες και στα παιδιά). 

Για τις δύο χορωδίες

Η χορωδία Gaudeamus Chamber Choir of P.I. Tchaikovsky BFR NMAU είναι πολύ γνωστή:

Art directors – Yulia Puchko-Kolesnyk and Ruben Tolmachov
Choirmasters – Vera Shemchuk and Vlad Tarakhan
Συμμετέχουν στη χορωδία Choir κυρίως μαθήτριες του M.V. Lysenko KDML και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου P.I. Tchaikovsky State University.

Η χορωδία έχει συμμετάσχει και είναι νικήτρια πολλών Ουκρανικών και διεθνών διαγωνισμών

Η χορωδία Chamber girls’ choir of the KDML που μετονομάστηκε σε M.V. Lysenko

Artistic director and conductor – Yulia Puchko-Kolesnyk

Choirmaster – Vira Shemchuk

Είναι μια μοναδική κολλεκτίβα που ενώνει τις πιο ταλαντούχες φωνές από όλη την Ουκρανία. 32 κορίτσια  ηλικίας 12-18 σπουδάζουν στο δημόσιο σχολείο του Κιέβου Lysenko Music Lyceum. Η χορωδία έχει μεγάλη προϊστορία και έχει μεγάλη παράδοση από την καθοδήγηση της Yulia Puchko-Kolesnyk, της γνωστής ταλαντούχου μαέστρου, η χορωδία έφτασε στο διεθνές επίπεδο των παραστατικών τεχνών, έγινε η καλύτερη κοριτσίστικη χορωδία της Ουκρανίας και μία από τις καλύτερες χορωδίες στον κόσμο. Τα τελευταία 10 χρόνια, η χορωδία συμμετείχε στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές και εγχώριες επίσημες εκδηλώσεις, κέρδισε τα υψηλότερα βραβεία σε περισσότερους από 20 διεθνείς διαγωνισμούς χορωδίας σε 10 χώρες του κόσμου και συμμετέχει ενεργά στις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης.

Αν θέλετε να βοηθήσετε και να στηρίξετε το ταδείδι των νέων κοριτσιών από την Ουκρανία στην Αθήνα και τη συμμετοχή τους στις μουσικές εκδηλώσεις, επικοινωνήστε μαζί μας με εμαιλ windofrenewal@gmail.com ή τηλεφωνικά ή με όποιοn άλλο τρόπο 

Αν καταθέσειε  μια δωρέα για το σκοπό αυτό μην ξεχάσετε να προσθέσετε το σκοπό (Supporting a visit of young Ukrainian people to Athens) και να μας στείλετε τα στοιχεία για την έκδοση κι αποστολή της απόδειξης

Anemos Ananeosis / Wind of Renewal

(Cooperative) Bank of Karditsa

ΙΒΑΝ GR 7608900100003010003.54020

Swift Code STKAGRA1

——————————————————————————————————————

Anemos Ananeosis / Wind of Renewal

Pireaus Bank

IBAN: GR83 0172 0180 0050 1807 7868 253

Piraeus’s BIC code is PIRBGRAA

Send us your details to (windofrenewal@gmail.com) in order to be able to issue the receipt for your donation

Contact us: windofrenewal@gmail.com

 

Περισσότερα για τις χορωδίες:

https://www.facebook.com/lysenkogirlschoir

https://www.youtube.com/watch?v=ZbknC7Hrdgc

https://www.youtube.com/watch?v=byzbCwp8mlQ

https://www.youtube.com/watch?v=36U9T9QybuQ

Μαθήματα και δημιουργικές δραστηριότητες στο Welcommon Hostel για / μαζί με Ουκρανές γυναίκες και παιδιά, πρόσφυγες στην Ελλάδα 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Painting – solidarity activity to Ukrainian people at the entrance of the Welcommon Hostel by other young refugees

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#StandWithUkraine #stopPutinWar

#solidarity #stopwarcrimes

Τα αποτελέσματα της Διημερίδας “ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ”

By | Δράσεις, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | No Comments

Διημερίδα ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

25-26 Ιουνίου 2022, Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου», Αρτεμώνας Σίφνου

Ολοκληρώθηκε το πολύ ενδιαφέρον διήμερο 25 και 26 Ιουνίου “Βιώσιμη Διαχείριση Βιώσιμων Πόρων Σίφνου” που συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Σίφνου σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Σίφνου, την Επιτροπή Βιώσιμης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων Σίφνου, την ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης, την ΑΜΚΕ Οχι Παίζουμε/UrbanDig Project, και το Ίδρυμα για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος στις Κυκλάδες (Cyclades Preservation Fund/CPF), διοργανώνουν τη διημερίδα “Βιώσιμη Διαχείριση Φυσικών Πόρων στη Σίφνο” στις 25 & 26 Ιουνίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μαριάνθη Σίμου” στον Αρτεμώνα Σίφνου.
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία του διημέρου ήταν:
– οι ίδιες οι εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων,
– τα καλά παραδείγματα από διάφορες περιοχές που παρουσιάστηκαν
– η ανάδειξη της τοπικής εμπειρίας και η προσπάθεια σύνδεσής της με σημερινές πράσινες επιστημονικέε πρακτικές (“πράσινες λύσεις / λύσεις με τη φύση”, κλιματική πολιτική, ολοκληρωμένη διαχείριση υδατικών πόρων με συμμετοχικές διαδικασίες, δίκαιος διαμοιρασμός νερού, φυσικά συστήματα επεξεργασίας λυμάτων κ.ά.)
– η σύνδεση επιστήμης, παραδοσιακής γνώσης, τέχνης, κοινωνικής καινοτομίας
– η δικτύωση μεταξύ ακαδημαικών αλλά και περιβαλλοντικών φορέων, αυτοδιοίκησης, κοινωνικής οικονομίας, καλλιτεχνών με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας
– ο βιωματικός περίπατος μέσω μονοπατιού στην Πουλάτη, μια πολύ σνδιαφέρουσα περιοχή από οικολογική, πολιτιστική, αγροτική, κοινωνιολογική άποψη.
– η συνεχής αλληλεπίδραση και συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων
Θα υπάρχει συνέχεια σύντομα με
▶️ την δημοσιοποίηση του υλικού (παρουσιάσεις, ηχητικά, βίντεο με ομιλίες), ▶️ μια εικαστική έκθεση @tzirtzilakieleni με τα υλικά από την βόλτα στο μονοπάτι και την #Πουλάτη
▶️ δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων και προτάσεων που προέκυψαν με συμμετοχικό τρόπο.
▶️ συνεργασίες και συνέργιες μεταξύ φορέων αλλά και προγραμμάτων

Αναλυτικά για την ημερίδα και τα αποτελέσματά της

Η διημερίδα περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες συζητήσεων σχετικά με το νερό, τους υγροβιότοπους και το αγροτικό τοπίο, και στόχο είχε να γνωρίσει ο κόσμος της Σίφνου τον πλούτο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στο νησί (STARTS, HYDROUSA, FIΤ4REUSE, SMILO- MED, COSME-GRAPE) αλλά και σε γειτονικά νησιά, εστιάζοντας σε θέματα που σχετίζονται με την αναζήτηση βιώσιμης διαχείρισης φυσικών πόρων.

Πρακτικές και υλοποιήσιμες λύσεις
Οι παρουσιάσεις των εκπροσώπων των προγραμμάτων εστιάζουν σε συγκεκριμένες τεχνικές λύσεις και καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία είτε σε αντίστοιχα νησιά είτε ακόμα και στην ίδια την Σίφνο εδώ και πολλές δεκαετίες. Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να γεφυρωθεί η παραδοσιακή σοφία που αναπτύχθηκε μέσα από εμπειρίες και παρατηρήσεις αιώνων με τη σημερινή σύγχρονη επιστημονική οικολογική γνώση αλλά και μορφές οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας που συμβάλλουν στη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη διαχείριση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου του νησιού.

Συνέργεια και συμπερίληψη
Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Σίφνου και εγκαινιάζει ένα νέο παράδειγμα συνέργειας μεταξύ φορέων: Η Δημοτική αρχή, ακαδημαϊκοί, φορείς κοινωνικής οικονομίας, ΜΚΟ, τοπικοί φορείς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου ενώνουν δυνάμεις για να βρεθούν βιώσιμες, υλοποιήσιμες λύσεις που μας αφορούν όλους.

Αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων που επιχειρούν να αναδείξουν την αναγκαία διαφοροποίηση των προσεγγίσεων και προτεραιοτήτων στις μελέτες, στο σχεδιασμό, στη συμμετοχικότητα, στην κοινωνική οργάνωση αλλά και στους τρόπους ζωής, που θα απαιτηθούν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα των νησιών μας στο χρόνο, και να μην υπερβούμε τη φέρουσα ικανότητα τους.

Θα ακολουθήσει νέα ημερίδα στις 21 Σεπτέμβρη – κοντά στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με κεντρικά θέματα τη βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων, με έμφαση στις ξερολιθιές, το έδαφος, τις τοπικές ποικιλίες και τοπικά είδη, τους μικρούς βιότοπους και τη σημασία και το ρόλου τους στην προστασία του κλίματος, αλλά και στην προσαρμογή στα νέα κλιματικά δεδομένα, ιδιαίτερα στην προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Θα συζητηθούν:
🌿 η προστασία του εδάφους και η καλλιέργεια αρωματικών και τοπικών ειδών στο νησιωτικό χώρο, γονιμότητα, προστασία από τη διάβρωση, κλιματική κρίση
🍅 σπόροι- τοπικά είδη, γεωργία την εποχή της κλιματικής κρίσης.
🌼  η βιώσιμη διαχείριση μικρών υγροτόπων-βιοτόπων και του δικτύου γουρνών της Σίφνου
🌼ξερολιθιές και ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της οικολογικής και κλιματικής κρίσης, στην ανάπτυξη ανθεκτικής γεωργίας, προσαρμογή στα νέα κλιματικά δεδομένα καθώς και η αναζήτηση εργαλείων που θα κάνουν βιώσιμη τη διαχείριση κι αποκατάσταση των ξερολιθιών στο πλαίσιο της κλιματικής πολιτικής.
Θα υπάρξει επίσης και εργαστήριο για το πώς από την παραδοσιακή τοπική συνεργατική κουλτούρα κι οργάνωση περνάμε σε μορφές κοινωνικής οικονομίας για να στηρίξουμε την πράσινη μετάβαση μικρών νησιών και περιοχών. Στο εργαστήριο – που είναι ανοικτό – συμμετέχουν εκπρόσωποι παρόμοιων περιοχών από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και ευρωπαικών και εθνικών δικτύων συνεταισμών και φορέων κοινωνικής οικονομίας, εταίροι του Πρόγραμματος COSME-GRAPE

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook Event: https://bit.ly/3HceGpR

Επικοινωνία:
Νίκος Χρυσόγελος, ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, Kοιν.Σ.Επ για την κοινωνική και πράσινη οικονομία, το βιώσιμο τουρισμό και τον διαπολιτισμικό διάλογο
Τηλ : 6936672882
Email: wind.sifnos@gmail.com
Αμαλία Ζέπου, Kollektiva για τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Καινοτομία, AMKE
Τηλ : 6944273852
Email: azep63@gmail.com
Αλεξάνδρα Κατσίρη, Επιτροπή Περιβάλλοντος Δήμου Σίφνου
Τηλ : 6944944936
Email: alex.katsiri@gmail.com

 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ στη σιφνο

   25-26 Ιουνίου 2022

Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου», Αρτεμώνας Σίφνου

Πρόγραμμα Διημερίδας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ενότητα Α: ΝΕΡΟ Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων

 • Η ύδρευση της Σίφνου: Ομιλήτρια: Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχος Σίφνου
 • Ανάκτηση Νερού και Προϊόντων Προστιθέμενης Αξίας σε Νησιωτικές Περιοχές – Ερευνητικό Πρόγραμμα HYDROUSA: Ομιλητής: Σίμος Μαλαμής, ΕΜΠ  Δείτε εδώ την παρουσίαση, ακούστε την εισήγηση, δείτε το βίντεο 
 • S.T.ARTS #1: Μαθαίνοντας από την Πουλάτη: STARTS4Water, μια προσέγγιση μέσω της συνάντησης τέχνης και τεχνολογίας, Ομιλητής: Αλέξανδρος Βαΐτσος, DECA Architecture
 • Λίθινοι αναβαθμοί – Μια πράσινη υποδομή που μπορεί να συμβάλει τοπικά στον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε μικρά άνυδρα νησιά.  Ομιλητής: Νίκος Γεωργιάδης MedINA

Ενότητα Β: ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ, εναλλακτικά συστήματα επεξεργασίας λυμάτων – επαναχρησιμοποίηση

 • Τεχνητοί υγροβιότοποι, μηχανισμοί, τύποι, σύγχρονη εμπειρία. Ομιλήτρια: Αλεξάνδρα Κατσίρη, Ομ. Καθηγήτρια ΕΜΠ, Δήμος Σίφνου.
 • Συνδυασμένη Εφαρμογή Αναερόβιων Συστημάτων και Τεχνητών Υγροβιότοπων για την Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Λυμάτων – Ερευνητικό Πρόγραμμα HYDROUSA. Ομιλητής: Σίμος Μαλαμής, Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ
 • Πράσινες λύσεις / Λύσεις με βάση τη φύση για μικρά νησιά την εποχή της κλιματικής κρίσης. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα σε συνεργασία με τη φύση, μαθαίνοντας από το παρελθόν και το μέλλον. Ομιλητής: Νίκος Χρυσόγελος, πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ / Πρόγραμμα SMILO-MED
 • Συνδυασμένη Εφαρμογή Τεχνητών Υγροβιότοπων και Προχωρημένων συστημάτων για την Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Λυμάτων – Ερευνητικό Πρόγραμμα FIT4REUSE. Ομιλητής: Κώστας Νουτσόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ

Το Σάββατο το βράδυ η Ελένη Τζιρτζιλάκη, αρχιτέκτονα, community artist. οργάνωσε ένα περίπατο από τον Αρτεμώνα προς την Πουλάτη: «Το μονοπάτι δεν είναι ποτέ το ίδιο»: Σιωπηλό περπάτημα στην Πουλάτη από το μονοπάτι. Ανάγνωση Μανιφέστου «Ας υπερασπιστούμε το εύθραυστο χειροποίητο τοπίο της Σίφνου» και κυκλική συζήτηση σε πηγή της Πουλάτης  

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

 • Η εξελισσόμενη κλιματική κρίση στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την καθημερινή ζωή των πολιτών – προστασία κλίματος και προσαρμογή στα νέα κλιματικά δεδομένα”. Ομιλητής: Νίκος Χρυσόγελος, πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, π. Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, π. ευρωβουλευτής

Ενότητα Γ: ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ως πόρος για τη βιωσιμότητα

Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος στις Κυκλάδες, η αντιστροφή της υποβάθμισης οικοσυστήματος και βιοποικιλότητας

 • Ομιλήτρια: Άννυ Μητροπούλου, Cyclades Preservation Fund/CPF
 • Διαχείριση των κοινών πόρων: Το παράδειγμα του «Κήπου» στην Πουλάτη.

  Ομιλητές: Μάνος Ματσαγγάνης, Καθ. Δημόσιας Οικονομίας, Πολυτεχνείο του Μιλάνου, και Αμαλία Ζέπου

Διοργάνωση:
Δήμος Σίφνου
Σε συνεργασία με:

  • Επιτροπή Περιβάλλοντος Δήμου Σίφνου
  • Επιτροπή Βιώσιμης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων Σίφνου
  • Άνεμος Ανανέωσης (ΚΟΙΝΣΕΠ)
  • Οχι Παίζουμε AMKE /UrbanDig Project

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

  • SMILO Δίκτυο μικρών νησιών – Πρόγραμμα “Προστασία και Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Φυσικών Πόρων Μικρών Νησιών” (Σίφνος και άλλα 150 μικρά νησιά του κόσμου)
  • HYDROUSA (Τήνος, Μύκονος, Λέσβος)

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στην 25η επέτειο του οικοσυστήματος οικοσυστημάτων κοινωνικής οικονομίας DIESIS Network, στις Βρυξέλλες

By | Δράσεις, Λίγα λόγια για εμάς | No Comments

O Άνεμος Ανανέωσης συμμετείχε, με τον Απόστολο Ιωακειμίδη, μέλος της ΔΕ του, στις εκδηλώσεις για την 25 επέτειο του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος οικοσυστημάτων της κοινωνικής οικονομίας DIESIS Network, του οποίου είναι μέλος. Ο εορτασμός  #Diesis25thAnniversary ήταν και μια ευκιαίρια δικύωσης και συναντήσεων.

To Δίκτυο DIESIS (DIESIS Network) ιδρύθηκε το 1997, και σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα με ειδίκευση  σε θέματα υποστήριξης της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.  Έχει 50 και πλέον μέλη, κυρίως δίκτυα αλλά και μεμονωμένους φορείς, (ένα από τα οποία είναι ο Άνεμος Ανανέωσης) σε 25 χώρες που αντιπροσωπεύουν 90.000 φορείς πουπροσφέρουν εργασία σε 1.200.000 ανθρώπους.

Η ατζέντα κυμαινόταν γύρω από τη Δίδυμη Μετάβαση (Πράσινη, Ψηφιακή), το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus, τα οικοσυστήματα κοινωνικής οικονομίας των Δυτικών Βαλκανίων, την Ενδυνάμωση των Τοπικών Κοινοτήτων και τον Αειφόρο (Βιώσιμο) Τουρισμό. Η εκδήλωση αυτή καθαυτή στόχευε στο να φέρει την κοινότητά πιο κοντά και σηματοδοτεί τη σημασία της συνεργασίας και τη δυναμική της εξέλιξης. Αυτή η εκδήλωση έδειξε για άλλη μια φορά ότι η Κοινότητα Diesis ευδοκιμεί και συγκεντρώνει όμορφους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών και εμπειριών, ανθρώπους που εργάζονται για οργανισμούς που οδηγούν σε αλλαγή και ενισχύουν το διαρκώς αναπτυσσόμενο Παγκόσμιο Κίνημα Κοινωνικής Οικονομίας.

Το Diesis Manifesto δημιουργήθηκε συλλογικά με τη συμμετοχή των μελών το 2020. Αυτή η προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω διασφάλιζει ότι η μελλοντική κατεύθυνση του Δικτύου καθορίζεται από την κοινότητά του και ότι παρέχει υποστήριξη που είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κοινότητας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον καθορισμό στρατηγικών στόχων για το δίκτυό μας. Το Diesis Manifesto χρησιμεύει ως «λευκή βίβλος» για τις μελλοντικές δραστηριότητες και τη στρατηγική κατεύθυνση του Δικτύου Diesis.