Αναπτυξιακή Τράπεζα Συμβουλίου της Ευρώπης: WELCOMMON Hostel, ένα από τα 5 καλύτερα προγράμματα κοινωνικής ένταξης στην Ευρώπη

By 19 Ιουνίου, 2021Δράσεις
Η 10η διεθνής διάκριση για το έργο του Ανέμου Ανανέωσης

O Άνεμος Ανανέωσης και το WELCOMMON HOSTEL κατατάγηκαν μεταξύ των 5 καλύτερων προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης που ανέδειξε η Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεχωρίζοντας τα ανάμεσα σε συνολικά 120 υποψηφιότητες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό CEB Award for Social Cohesion.

Ο διαγωνισμός αφορούσε σε δραστηριότητες που υλοποιούνται στις 42 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και  συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών θεμάτων.

Τα 5 καλύτερα σχέδια που αναδείχθηκαν είναι:

Missing Children Europe, από την Fédération européenne pour enfants disparus et sexuellement exploités, Βέλγιο

Welcommon Hostel, από τον Άνεμο Ανανέωσης (Αθήνα)

El Sistema Greece Youth Orchestra, από το El Sistema Greece

Hope has address – Razeni κοινωνικός φούρνος και catering από την Eco-Association Razeni, Δημοκρατία της Μολδαβίας

Small Projects Istanbul, Τουρκία

Μια 5μελής Επιτροπή από στελέχη της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης με εμπειρία σε κοινωνικά Project, και τη βιωσιμότητά τους, εξέτασε όλες τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί και τις αξιολόγησε ως προς τον αντίκτυπό τους, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την δυνατότητά τους να αναπαραχθούν σε άλλες χώρες και περιοχές.

Ο νικητής αναδείχθηκε σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε στις 11 Ιουνίου, μετά από αξιολόγηση των 5 νικητών της shortlist από μια διεθνή πλέον επιτροπή. Η διάκριση CEBawards 2021 απονεμήθηκε στο πρότζεκτ “Hope has address” – Razeni κοινωνικός φούρνος και catering από την Eco-Association Razeni, στον οποίο εργάζονται άτομα με αναπηρία.

H Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) ιδρύθηκε το 1956 και περιλαμβάνει 42 κράτη μέλη. Είκοσι δύο χώρες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που αποτελούν τις χώρες-στόχους της Τράπεζας, περιλαμβάνονται στα κράτη μέλη. Ως σημαντικό μέσο της πολιτικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη, η Τράπεζα χρηματοδοτεί κοινωνικά έργα διαθέτοντας πόρους σε συνθήκες που αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της αξιολόγησής της. Έτσι, χορηγεί δάνεια στα κράτη μέλη της, καθώς και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τοπικές αρχές στα κράτη μέλη της για τη χρηματοδότηση έργων στον κοινωνικό τομέα, σύμφωνα με τα “Άρθρα της Συμφωνίας” (Articles of Agreement) .

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το ότι οι δραστηριότητές μας – μέσα σε αυτή την δύσκολη εποχή και με όλα τα εμπόδια που συναντάμε – συγκεντρώνουν μια νέα, την 10η στη σειρά, διάκριση. Ευχαριστούμε όλους και όλες που συμβάλλουν σε αυτό το έργο.

Σελίδες: 1 2

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.