Επίσκεψη στο WELCOMMON από αμερικανούς σπουδαστές

Μια ομάδα σπουδαστών μαζί με τους καθηγητές τους από την Tahoe Expedition Academy, ένα ενδιαφέρον ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα από τις ΗΠΑ, επισκέφθηκε τοn χώρο προσωρινής φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων WELCOMMON που έχει δημιουργήσει ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στις δραστηριότητές μας και πήρε συνεντεύξεις για μια ταινία που ετοιμάζει σχετικά με το προσφυγικό.
 
Η σχολή αυτή επισκέφθηκε και άλλους χώρους που σχετίζονται με το προσφυγικό με δεδομένο το ενδιαφέρον των σπουδαστών για τα κοινωνικά και διεθνή θέματα.
 
Η σχολή – που ιδρύθηκε το 2011 – προετοιμάζει με το ακαδημαϊκό πρόγραμμα αλλά και με επισκέψεις πέρα από τις ΗΠΑ (πχ Καναδά και Ευρώπη) τους νέους όχι μόνο σε επίπεδο γνώσεων αλλά και χαρακτήρα «για να προωθήσουν θετικές αλλαγές τόσο στη ζωή τους όσο και στον ευρύτερο κόσμο». Στους στόχους της σχολής είναι να «παρέχει τη γνώση και το σθένος στους νέους ώστε να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο». Οι επισκέψεις και η απόκτηση εμπειρίας είναι στο πλαίσιο της απόκτησης ακαδημαϊκών δεξιοτήτων και γνώσεων, μιας ισχυρής αίσθησης των αξιών και της επιθυμία για αλλαγή στον κόσμο.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.