ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

By 8 Μαΐου, 2017Δράσεις

H επίσημη παρουσίαση της μελέτης «Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, Προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, είσοδος από την Σόλωνος) από τις 11:00 – 16:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, την ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης» και το ΙΝΖΕΒ – Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που συνεργάστηκαν για την σύνταξη της μελέτης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας και θα δοθεί έμφαση στις προτάσεις που περιέχονται στην μελέτη για την αντιμετώπισή του. Οι προτάσεις αναπτύσσονται σε τέσσερις βασικούς άξονες: αλλαγές στην πολιτική, ενημέρωση και εκπαίδευση, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα ακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις και συζήτηση με στόχο να συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας ολιστικής στρατηγικής αντιμετώπισης του φαινομένου, εξετάζοντας τις προτεινόμενες δράσεις σε μια προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

Πώς κρίνετε τον βαθμό εφαρμοσιμότητας της δράσης
Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα απαιτούμενα βήματα για την επιτυχή εφαρμογή της
Τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο φορέας που εκπροσωπείτε σε αυτήν
Ποια πιθανά πεδία συνεργασίας εντοπίζετε και με ποιους φορείς

Γενική πρόσκληση και πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 10 Μαΐου. Η συμμετοχή στην εκδήλωση δεν έχει κόστος, απαιτείται όμως εγγραφή.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης «Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, Προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου», θα ακολουθήσει εργαστήριο της Ashoka Ελλάδας, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος “Social Innovation to tackle Fuel Poverty” (Kοινωνική Καινοτομία για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας) της Ashoka και του Ιδρύματος Schneider Electric, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) από τις 16:30 μέχρι τις 19:30. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Social Innovation to tackle Fuel Poverty, είναι διαθέσιμες εδώ

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.