Μουσικές νότες από την Καταλονία στην Αθήνα για τους πρόσφυγες και το WELCOMMON

Μια πλατεία, αυτή της Κυψέλης, και μια εκκλησία, η καθολική της Αγίας Θηρεσίας στην Κυψέλη πλημμύρισαν από μουσικές αλλά και την διάθεση προσφοράς κι αλληλεγγύης. Ήταν χάρη στα μέλη της χορωδίας Coral Ginesta de Cervera που αποφάσισαν να έρθουν στην Αθήνα και να δώσουν δωρεάν δύο συναυλίες, στις 1 και 2 Αυγούστου, για το κέντρο φιλοξενίας κι ένταξης προσφύγων #WELCOMMON, τους πρόσφυγες γενικότερα #withrefugees αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Η πλατεία Κυψέλης το βράδυ της 2ας Αυγούστου γέμισε από ήχους μεσαιωνικής, αραβικής, αφρικανικής και μεσογειακής μουσικής χάρη στις φωνές της χορωδίας Coral Ginesta de Cervera, υπό την διεύθυνση του Xavier Puig αλλά και την πολύτιμη συμβολή των οργανώσεων από την Καταλονία mSocial και Ίδρυμα ACSAR. Η εκδήλωση αυτή οργανώθηκε από τον Άνεμο Ανανέωσης @windofrenewal και το πρόγραμμα #WELCOMMON, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, της 6η Δημοτική Κοινότητα και το VIctoria Square Project. Την συναυλία χάρηκαν τόσο κάτοικοι της περιοχής όσο και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο #WELCOMMON όσο και σε άλλες δομές. Πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, τη Σομαλία, την Ερυθραία, το Κουρδιστάν, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Κονγκό, το Ζαΐρ, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, το Σουδάν, τη Λιβύη, την Αλγερία, την Παλαιστίνη και πολλές άλλες περιοχές.

Χαρούμενη αλλά και συγκινητική ήταν και η συναυλία της χορωδίας Coral Ginesta στις 1 Αυγούστου στην Καθολική Εκκλησία της Κυψέλης. Ευχαριστούμε τον Πατέρα Αλέκο και την Καθολική Εκκλησία της Αγ, Θηρεσίας που δέχθηκαν να φιλοξενήσουν αυτή την εκδήλωση μέσα στο κατα-καλόκαιρο

Ευχαριστούμε τις οργανώσεις mSocial και ACSAR από την Καταλονία για την πρωτοβουλία τους αυτή καθώς και την χορωδία Coral Ginesta που επέλεξε να γιορτάσει τα 40 χρόνια της με αυτόν τον συμβολικό τρόπο και να στηρίξει το WELCOMMON.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι μεταξύ όσων βοήθησαν να στηθεί η συναυλία ήταν και μια ευάριθμη ομάδα προσφύγων (τόσο από το WELCOMMON – στο οποίο φιλοξενούμε 160 πρόσφυγες από 15-17 χώρες που μιλάνε 11 διαφορετικές γλώσσες – όσο και από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών) στο πλαίσιο της κουλτούρας WELCOME in Common, που μας διέπει. Επίσης, πολλά από τα παιδιά που φιλοξενούμε στο χώρο μας συμμετείχαν στην κατασκευή πανό, που είναι πραγματικά έργα τέχνης όπως μπορείτε να διαπιστώσετε.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.