Περιφερειακό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 19 και 20 Μαρτίου στην Καρδίτσα

By 5 Μαρτίου, 2016Δράσεις

Το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, οι κοινωνικές επιχειρήσεις της Καρδίτσας καθώς και οι φορείς που διοργανώνουν το ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ προσκαλούν τα μέλη Κοινωνικών Επιχειρήσεων κι όσους/όσες ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Περιφερειακό ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που διοργανώνεται στη Καρδίτσα της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 19 και 20 Μαρτίου.

Στόχος του διημέρου είναι να συζητηθεί η αναγκαιότητα ενός κατάλληλου «οικοσυστήματος» που θα μπορέσει να υποστηρίξει την ανάπτυξη κι αυτό-οργάνωση του χώρου των κοινωνικών επιχειρήσεων. Ένα τέτοιο υποστηρικτικό οικοσύστημα περιλαμβάνει την συμβουλευτική υποστήριξη, την εκπαίδευση, την δικτύωση, τον έλεγχο της αξιοπιστίας καθώς και κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων που επεξεργάστηκε η ομάδα των διοργανωτών του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 και που βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση έως τις 14 Μαρτίου 2016 (www.seforum.gr).

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανάπτυξη του «οικοσυστήματος» στη περιοχή της Καρδίτσας με την επίσκεψη γνωριμίας σε κοινωνικές επιχειρήσεις και υποστηρικτούς φορείς της περιοχής, όπως την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηθικών κι Εναλλακτικών Τραπεζών, την Ενεργειακή Συνεταιριστική Καρδίτσας, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Στέβιας και «Εύκαρπον», τις ΚοινΣΕπ «Γεύση από χωριό» και ΡΟΔΑ Πολιτιστικό Εργαστήρι Καρδίτσας για το Δράμα και το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Οσπρίων και Στέβιας Καρδίτσας, την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), τις ΚοινΣΕπ «Ηλακάτη» και «Γεύση από χωριό» και τον Πανελλήνιο Συνεταιρισμό Σαλιγκαροτρόφων.
Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που συμμετέχει στην διοργάνωση συντονίζουν: 180 Μοίρες, ΚοιΝ.ΣΕΠ «Άνεμος Ανανέωσης», Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ Κεντρ. Μακεδονίας, Κοιν.Σ.Επ «Γαληνός», Δίκτυο Εργάνη, Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub Athens, SES Net

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος μετακίνησης, την διατροφή και διαμονή τους.

Παρακαλούμε να στείλετε τη δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 10 Μαρτίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ 24410 42363, e-mail: katsea@anka.gr (Χρύσα Κατσέα)