2ο Εργαστήριο: «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της»

By 10 Ιουνίου, 2016Δράσεις

Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, η ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικολογίας, της κτιριακής εξοικονόμησης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, διοργανώνουν το 2ο εργαστήριο με θέμα: «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της», την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στο Electra Palace Hotel, αίθουσα Αλκυώνη (Ν. Νικοδήμου 19-20, Αθήνα) και ώρα 14:00–20:30.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνέχεια του 1ου εργαστηρίου διαλόγου με θέμα «H ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής οικονομίας» που έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου 2016, στην Αθήνα.

Τα δύο εργαστήρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου προτάσεων και πολιτικής που επεξεργάζονται οι τρεις προαναφερόμενοι φορείς με στόχο την δημοσίευση policy paper με θέμα «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της».

Το 2ο εργαστήριο θα είναι δομημένο σε δύο μέρη:

  • Το πρώτο μέρος θα έχει την μορφή στρογγυλής τράπεζας και θα εστιάσει στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
  • Το δεύτερο μέρος της εκδήλωση θα είναι ανοιχτό προς το κοινό, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν και που θα περιλαμβάνονται στο policy paper για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος, προτάσεις που βασίζονται στην υπάρχουσα ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και στην κοινωνική και πράσινη καινοτομία.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: windofrenewal@gmail.com , 2103803959

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.