Αφγανές βουλευτίνες συναντάνε ευρωπαίους πολιτικούς στο Welcommon Hostel

By 27 Νοεμβρίου, 2021Δράσεις

Δύο συναντήσεις των Αφγανών γυναικών μελών του Κοινοβουλίου, υπουργών, ακτιβιστριών, δικαστών που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αναγκασμένες να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω της κατάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, φιλοξενήθηκαν στο καινοτόμο Welcommon Hostel:

– με το Γερμανό ευρωβουλευτή Damian Boeselager (Πράσινοι/EFA),
– με τη Γενική Γραμματέα της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βούλα Τσέτση

Οι συναντήσεις οργανώθηκαν από τον Άνεμο Ανανέωσης και τον πρόεδρο της ΔΕ του, Νίκο Χρυσόγελο (πρώην ευρωβουλευτή) σε συνεργασία και με την βοήθεια της Melissa Network 

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των Αφγανών γυναικών. Σαφές και το μήνυμά τους. Μην ξεχάσετε εμάς αλλά και τις γυναίκες και τους άνδρες που έμειναν στο Αφγανιστάν, που υποφέρουν και ζουν σε κρίσιμες συνθήκες.

Στις παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι “αγώνες πολλών χρόνων για τα δικαιώματα των γυναικών και την εκπαίδευση χάθηκαν. Η ταυτότητα και το μέλλον της χώρας μας κινδυνεύουν. Η αλήθεια δεν παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Άνθρωποι αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τροφή για τα παιδιά τους, άνθρωποι πουλάνε τις κόρες τους για να εξασφαλίσουν λίγη τροφή. Οι γυναίκες στοχοποιούνται, εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες δεν είναι ασφαλείς. Μπορεί να είμαστε τα θύματα, αλλά αγωνιζόμαστε για τη γη μας και για τους ανθρώπους μας. Θα αγωνιστούμε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της ΕΕ, ζητάμε λάβουν υπόψη τους τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών. Μην μας ξεχάσετε. Εμείς είμαστε εδώ αλλά υπάρχουν πολλοί δικοί μας αλλά και πολλοί άλλοι, ιδιαίτερα γυναίκες και κορίτσια που κινδυνεύουν, δεν μπορούν να πάνε σχολείο ή στη δουλειά τους”.

Το καινοτόμο welcommon Hostel προωθεί το βιώσιμο τουρισμό αλλά λειτουργεί και ως κέντρο οικολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, κοινωνικής ενδυνάμωσης –  ένταξης και διαπολιτισμικού διαλόγου. Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο 2018 από τον Άνεμο Ανανέωσης.

@EuropeanNetworkofMigrantWomen (ENoMW)
European Parliament

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.