6η διάκριση: Το WELCOMMON HOSTEL η καλύτερη δράση της χρονιάς!

By 15 Ιανουαρίου, 2021Δράσεις
Η δράση “Φιλοξενία και εκπαίδευση άστεγων προσφύγων στο WELCOMMON HOSTEL” του Ανέμου Ανανέωσης αναδείχθηκε ως η καλύτερη κοινωνική και διαπολιτισμική δράση στην Ελλάδα το 2020. Είναι η 6η σημαντική διάκριση που λαμβάνουμε.
Η ψηφοφορία οργανώθηκε από το Anna Lindh Foundation, το ευρω-μεσογειακό δίκτυο για τον διάλογο των πολιτισμών, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Άνεμος Ανανέωσης. Αφορά στη στέγαση, ενδυνάμωση και εκπαίδευση ευάλωτων, άστεγων προσφύγων στο Welcommon Hostel στην διάρκεια της πανδημίας.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης κοινωνικής /διαπολιτισμικής δράσης της χρονιάς στην Ελλάδα που οργάνωσε το Anna Lindh Foundation (το Ευρω-Μεσογειακό Δίκτυο για τον Διάλογο των Πολιτισμών) ολοκληρώθηκε στις 14/1/2021 και ανέδειξε στην πρώτη θέση το WELCOMMON HOSTEL: “we offer accommodation and education for refugees in Athens during COVID-19” της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης “Άνεμος Ανανέωσης”.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 770 άτομα από κοινωνικούς φορείς και δίκτυα. Κατά την πρώτη φάση οι φορείς που συμμετέχουν στο Anna LIndh Foudation ψήφισαν για τις 5 καλύτερες δράσεις στην Ελλάδα μέσα στο 2020 και μετά ψήφισε το κοινό μεταξύ των 5 αυτών δράσεων.
Στην α’ φάση, τα μέλη ανέδειξαν τις εξής 5 δράσεις:
1)  WELCOMMON HOSTEL: we offer accommodation and education for refugees in Athens during COVID-19 (Άνεμος Ανανέωσης) 2) “ΕΠ7Α” φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ)
3) CONNECTED WE STAND FESTIVAL (ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ)
4) Γεύματα Αλληλεγγύης/ Free Meals on Wheels (Οικολογική Κίνηση)
5) Bottles2boats (B2B) (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.))
Στη συνέχεια το κοινό μας τίμησε χαρίζοντάς μας την πρώτη θέση.
Εκφράζουμε το σεβασμό και την υποστήριξή μας προς όλες τις ενδιαφέρουσες δράσεις που ήταν υποψήφιες μαζί με εμάς κι αξίζουν, επίσης, ένα μεγάλο μπράβο από όλους /ες μας. Ευχαριστούμε το ALF και την ομάδα εθελοντών του για την πραγματοποίηση της ενδιαφέρουσας διαδικασίας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και κοινές δράσεις για τον διαπολιτισμικό διάλογο, την ενδυνάμωση και εκπαίδευση όσων το χρειάζονται, για την κοινωνική ένταξη και στήριξη όλων, ώστε να μην μένει κανένας/καμία πίσω μόνος/η. Επίσης, καλούμε όλους/ες να εργαστούμε από κοινού και για την προστασία του μικρού μας πλανήτη και όλων των κατοίκων του, για ειρήνη με τη φύση, τις κοινωνίες και όλους τους ανθρώπους.
#Welcommonhostel #ανεμοςανανέωσης
Αν θέλετε να ενισχύσετε τη δράση αυτή – που δεν χρηματοδοτείται από κάποιο πρόγραμμα, αλλά βασίζεται στις πολύ περιορισμένες δυνατότητές μας – μπορείτε να το κάνετε

ANEMOS ANANEOSIS / WIND OF RENEWAL,     Cooperative Bank of Karditsa

ΙΒΑΝ GR 7608900100003010003540200                      Swift Code STKAGRA1

————————————————————————————————————————————

ANEMOS ANANEOSIS / WIND OF RENEWAL,     Piraeus Bank

IBAN: GR83 0172 0180 0050 1807 7868 253,          Piraeus’s BIC code is PIRBGRAA

————————————————————————————————————————-

– ή με δωρεά μέσω της πλατφόρμας crowdfunding, δείτε εδώ: https://gogetfunding.com/welcommon/
————————————————————————————————————————–
ή απλώς ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς σας για το έργο μας.
————————————————————————————————————————-
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δράση μας για τον διαπολιτισμικό διάλογο, για την ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη, για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος, για την πράσινη και κοινωνική οικονομία και καινοτομία, για την πράσινη και ενεργειακή μετάβαση, για την δημιουργία κοινωνικά και περιβαλλοντικά χρήσιμων επαγγελμάτων δείτε:
www.welcommonhostel.gr
www.anemosananeosis.gr
www.facebook.com/daysofwelcommon
https://www.facebook.com/WindofRenewal.SocialCooperatives
https://bestpractices.anemosananeosis.gr/
www.instagram.com/welcommonhostel
www.instagram.com/welcommonproject

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.