Διαδικτυακή συνάντηση με τα Μέλη Νότου και Δύσης Ελληνικού Δικτύου Ιδρύματος Anna Lindh

By 6 Μαΐου, 2020Δράσεις

Home

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των μελών Νότου και Δύσης του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οργανισμών. O Άνεμος Ανανέωσης συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο Αριστόδημος Παράσχου, συνεπικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου Anna Lindh και Πρόεδρος των Ενωμένων Κοινωνιών Βαλκανίων (USB), και η Αθηνά Κοροβέση, Επικεφαλής του Focal Point Νότου και Δύσης Ελληνικού Δικτύου ΑLF και Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ΔΙΚΕΜΕΠ (ICBSS).

Μέλη και επικεφαλής, αφού παρουσίασαν τις τρέχουσες δραστηριότητές των φορέων που εκπροσωπούν, συζήτησαν για τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο δίκτυο (χρηματοδοτικά προγράμματα, καλές πρακτικές, διοργάνωση κοινών δράσεων).

Δεδομένου ότι το Δίκτυο Νότου και Δύσης αριθμεί δεκάδες φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εθελοντικές δράσεις που υλοποίησαν οι φορείς στην παρούσα συγκυρία της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία λόγω κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν σχετικές ενέργειες των φορέων, ενώ συζητήθηκε η συλλογή ιδεών για την δυνητική εφαρμογή τους σε μία αντίστοιχη μελλοντική κατάσταση εγκλεισμού.

Με τον τρόπο αυτό, το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Αnna Lindh μεριμνεί για το κοινωνικό συμφέρον και συστρατεύεται για τη διάδοση καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι φορέων:

Ανδρέας Στεφανίδης και Ολυμπία Αμβράζη (Ακαδημία Επιχειρηματικότητας)

Νίκος Χρυσόγελος (Άνεμος Ανανέωσης, Welcommon Hostel)

Βασίλειος Λαοπόδης και Ξανθίππη Κοντογιάννη (CuturePolis)

Ζωή Μυλωνά (Δήμος Τρίπολης)

Γιώργος Καραμπάτος (Δρόμοι Ελιάς)

Πύρρος Μερκούρης (Ευρωπαϊκή Έκφραση)

Ελισάβετ Φωκά (EΛΙΑΜΕΠ)

Παύλος Κάβουρας (Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας ΕΚΠΑ)

Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης (Εthelon)

Αλίκη Μητσάκου (Greek Association for Atlantic and European Cooperation (GAAEC))

Ηλίας Ραφαήλ και Θάνος Λουλές (ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ)

Σοφία Γιαννάκη-Καγκάδη (Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού)

Φιλάρετος Βούρκος (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, Κ.Α.ΝΕ.)

Βασιλεία Βουγιατζή (Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων)

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.