Συνεργασία με εθελοντές από την Καταλονία στο Welcommon

By 15 Ιανουαρίου, 2017Δράσεις

Στη διάρκεια των γιορτών είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 14 εθελοντές από την Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη στο #Welcommon, το κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων που λειτουργεί ο Άνεμος Ανανέωσης σε συνεργασία με την ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι εθελοντές συμμετείχαν στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος Xeflis, που υλοποιήθηκε από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017, με στόχο την στήριξη του WELCOMMON και των φιλοξενούμενων προσφύγων από τις οργανώσεις mSocial και Fundació ACSAR από την Καταλονία.

             

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής  – που λειτούργησε ως πιλότος για μια πιο μακροχρόνια και συστηματική συνεργασία μεταξύ WELCOMMON και των δύο οργανώσεων από την Καταλονία – η βοήθεια εκ μέρους των Καταλανών και Ισπανών εθελοντών ήταν πολύτιμη

  • στην προετοιμασία εκδηλώσεων για την αλλαγή του χρόνου,

 

 Movie Get Out (2017)

  • επισκέψεων των προσφύγων σε πάρκα και στο χώρο της Ακρόπολης και της Πνύκας,

  • οργάνωσης αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ιδιαίτερα για παιδιά κι εφήβους

 

  • μαθημάτων μουσικής και γλώσσας,

 

  • διήγησης αραβικών παραμυθιών

Ευχαριστούμε, επίσης, για τη δωρεά μουσικών οργάνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών για διαδραστικά μαθήματα καθώς και υλικού για δημιουργικές δραστηριότητες παιδιών.

Η συνεργασία μας με τις δύο οργανώσεις mSocial και Fundació ACSAR θα είναι μακροχρόνια και δομημένη.

Επιθυμούμε στενή συνεργασία και μεταξύ των αυτοδιοικήσεων (Δήμων Αθήνας και Βαρκελώνης καθώς και των αντίστοιχων περιφερειών), καθώς και πανεπιστημίων και κοινωνικών φορέων, όπως κάνουμε και με άλλες ευρωπαϊκές περιοχές. Η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών είναι πολύ σημαντική για το έργο που επιτελούμε.

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου δώσαμε, μάλιστα, συνέντευξη για αυτή την συνεργασία στους δημοσιογράφους: Γιάννη Χρυσοβέργη από το Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Conny Keessen Correspondent NOS RTV The Netherlands Athens στο #Welcommon

Στη συνέντευξη συμμετείχαν:
Νίκος Χρυσόγελος, υπεύθυνος του προγράμματος και πρόεδρος του κοινωνικού συνεταιρισμού ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθήνας για θέματα μετανάστευσης,
Σάνυ Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη της ΕΑΤΑ για το πρόγραμμα
Jordi Tolrà, εκπρόσωπος των οργανώσεων mSocial και Fundació ACSAR από την Καταλονία

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.