Νότες Συμπαράστασης για τους πρόσφυγες και το Welcommon

By 31 Ιουλίου, 2017Δράσεις

Νότες Συμπαράστασης για τους πρόσφυγες και το Welcommon

Η χορωδία της Καταλονίας Coral Ginesta, έρχεται στην Αθήνα, για δύο συναυλίες στις 1 & 2 Αυγούστου, για να στηρίξει και να τραγουδήσει για τους πρόσφυγες και το WELCOMMON, το κέντρο υποδοχής, προσωρινής φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων της καλλιτεχνικής παρουσίας της. H χορωδία αποτελείται από 30 ερμηνευτές και 10 μουσικούς, οι οποίοι θα εκτελέσουν πέρα από διεθνή, και αραβικά, ελληνικά και καταλανικά τραγούδια.

Τρίτη, 1 Αυγούστου: Καθολική Εκκλησία Αγ. Θηρεσίας, Κυψέλη, Επτανήσου 32 (πλησίον πλατείας Αγ. Γεωργίου). Ώρα 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση συναυλίας: Άνεμος Ανανέωσης, πρόγραμμα WELCOMMON, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών,  και τις οργανώσεις της Καταλονίας mSocial και του Ιδρύματος ACSAR. Ευχαριστούμε την Καθολική Εκκλησία Αγ. Θηρεσίας για την υποστήριξη και φιλοξενία της.

——————————————————————————————————————————————

Τετάρτη, 2 Αυγούστου: Πλατεία Κυψέλης. Ώρα: 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση συναυλίας: Άνεμος Ανανέωσης, πρόγραμμα WELCOMMON, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών οι οργανώσεις της Καταλονίας mSocial και Ίδρυμα ACSAR

Με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ. Αθηναίων, του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δ. Αθηναίων καθώς και του VictoriaSquareProject.

——————————————————————————————————————————————

Coral Ginesta: Η Ginesta Choir ιδρύθηκε το 1977 και έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες τόσο στην πόλη Cervera και σε περιοχές της Καταλονίας καθώς και σε άλλες χώρες.  Έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις, όπως, στο Palau de la Música Catalana στην III Exhibit of Children’s and Youth’s Choral Singing (1988) από το Generalitat de Catalunya. Έχει κερδίσει (1998) το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό χορωδιών που οργανώθηκε από το “Consell Regulador del Torró de Xixona” (Alacant). Έχει συμμετάσχει σε ανταλλαγές με την Madrigal Choir από το Benifaió in Valencia (1990), την Canzonetta Choir από την Πολωνία (1992), την Choir Z.L.P. Loka της Σλοβενίας (1998) και την Ensemberlino Vocale Choir του Βερολίνου (2003). Έχει δώσει συναυλίες σε Ρουμανία, Παρίσι κα.   Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, εκτελέσεις  Tenebrae Responsoria by T.L. de Victoria, Gloria του Vivaldi, Lamento d’Arianna του c. Monteverdi, Mass in F και Requiem του W.A. Mozart, the motet Christe, du Lamm GottesHör mein Bitten του F. Mendelssohn και Stabat Mater του J.G. Rheinberger.

Από το 2002, η χορωδία έχει αναπτύξει συνεργασίες με τις χορωδίες Orfeó Manresà, Regina Choir of Manlleu, Canigó Choir of Vic και Chamber Choir of the Conservatoire of Girona, σχετικά με το Requiem de Mozart (2002),  τη Creation of Haydn (2007-08) και πρόσφατα την Carmina Burana, στο Auditori of Barcelona (2009). Έχει συμμετάσχει, επίσης, στο  Forum of the Cultures of Barcelona 2004 μαζί με άλλες χορωδίες υπό την διεύθυνση του Antoni Ros-Marbà.

Περισσότερες πληροφορίες για τη χορωδία: http://coralginesta.byethost17.com/en-history/

WELCOMMON: Το Welcommon είναι ένα πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων. Υλοποιείται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Άνεμος Ανανέωσης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων” του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Greek Forum of Migrants / Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Ε.Φ.Μ.) αποτελεί ένα δίκτυο 40 μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων, με κύριο στόχο να συμβάλλει στη δύσκολη και μακρά διαδικασία ένταξης των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, ενισχύοντας την εμπλοκή των ίδιων των μεταναστών και τη συλλογική και ατομική τους ευθύνη προς την κατεύθυνση αυτή.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.