Ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στην 25η επέτειο του οικοσυστήματος οικοσυστημάτων κοινωνικής οικονομίας DIESIS Network, στις Βρυξέλλες

O Άνεμος Ανανέωσης συμμετείχε, με τον Απόστολο Ιωακειμίδη, μέλος της ΔΕ του, στις εκδηλώσεις για την 25 επέτειο του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος οικοσυστημάτων της κοινωνικής οικονομίας DIESIS Network, του οποίου είναι μέλος. Ο εορτασμός  #Diesis25thAnniversary ήταν και μια ευκιαίρια δικύωσης και συναντήσεων.

To Δίκτυο DIESIS (DIESIS Network) ιδρύθηκε το 1997, και σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα με ειδίκευση  σε θέματα υποστήριξης της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.  Έχει 50 και πλέον μέλη, κυρίως δίκτυα αλλά και μεμονωμένους φορείς, (ένα από τα οποία είναι ο Άνεμος Ανανέωσης) σε 25 χώρες που αντιπροσωπεύουν 90.000 φορείς πουπροσφέρουν εργασία σε 1.200.000 ανθρώπους.

Η ατζέντα κυμαινόταν γύρω από τη Δίδυμη Μετάβαση (Πράσινη, Ψηφιακή), το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus, τα οικοσυστήματα κοινωνικής οικονομίας των Δυτικών Βαλκανίων, την Ενδυνάμωση των Τοπικών Κοινοτήτων και τον Αειφόρο (Βιώσιμο) Τουρισμό. Η εκδήλωση αυτή καθαυτή στόχευε στο να φέρει την κοινότητά πιο κοντά και σηματοδοτεί τη σημασία της συνεργασίας και τη δυναμική της εξέλιξης. Αυτή η εκδήλωση έδειξε για άλλη μια φορά ότι η Κοινότητα Diesis ευδοκιμεί και συγκεντρώνει όμορφους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών και εμπειριών, ανθρώπους που εργάζονται για οργανισμούς που οδηγούν σε αλλαγή και ενισχύουν το διαρκώς αναπτυσσόμενο Παγκόσμιο Κίνημα Κοινωνικής Οικονομίας.

Το Diesis Manifesto δημιουργήθηκε συλλογικά με τη συμμετοχή των μελών το 2020. Αυτή η προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω διασφάλιζει ότι η μελλοντική κατεύθυνση του Δικτύου καθορίζεται από την κοινότητά του και ότι παρέχει υποστήριξη που είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κοινότητας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον καθορισμό στρατηγικών στόχων για το δίκτυό μας. Το Diesis Manifesto χρησιμεύει ως «λευκή βίβλος» για τις μελλοντικές δραστηριότητες και τη στρατηγική κατεύθυνση του Δικτύου Diesis.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.