Η ΕΕ δημιουργεί Αποθετήριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Ο Άνεμος Ανανέωσης και άλλες ενεργειακές κοινότητες συμμετείχαν στην επίσημη αναγγελία

Ο Άνεμος Ανανέωσης παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες στις 20 Απριλίου 2022 για την πρώτη παρουσίαση του Αποθετηρίου Ενεργειακών Κοινοτήτων (Energy Communities Repository).

Το Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων (Energy Communities Repository) ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στις ενεργειακές κοινότητες των οποίων οι δραστηριότητες εκτελούνται κυρίως σε αστικές περιοχές. 21 Ιουνίου Έναρξη πρόσκλησης για τεχνική βοήθεια στις ενεργειακές κοινότητες στην Ευρώπη.

ProfilePicturePhoto
Το Energy Communities Repository, https://energy.ec.europa.eu/…/mar…/energy-communities_en είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο του 2022, και διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο στις 21 Ιουνίου για την έναρξη πρόσκλησης τεχνικής βοήθειας για τις ενεργειακές κοινότητες
Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές σε κοινότητες σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης, που κυμαίνονται από άτυπες ομάδες ντόπιων που θέλουν να πραγματοποιήσουν κοινοτικά ενεργειακά έργα έως καθιερωμένα νομικά πρόσωπα που έχουν ήδη αναπτύξει έργα αλλά χρειάζονται υποστήριξη για να τα πραγματοποιήσουν.
Οι δυνατότητες για τεχνική βοήθεια στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται: μελέτες σκοπιμότητας, υποστήριξη ανάπτυξης οικονομικών μοντέλων, αδελφοποίηση με άλλες ενεργειακές κοινότητες, άμεση υποστήριξη από εθνικούς εμπειρογνώμονες ή webinars σε όλη την ΕΕ.
Συμβουλευτικό Κέντρο Αγροτικών Ενεργειακών Κοινοτήτων
for_web.jpgΤο Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη στις ενεργειακές κοινότητες των οποίων οι δραστηριότητες εκτελούνται κυρίως σε αστικές περιοχές. Για τις αγροτικές κοινότητες, το Συμβουλευτικό Κέντρο Αγροτικών Ενεργειακών Κοινοτήτων, που θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, https://ec.europa.eu/…/launch-rural-energy-community… θα λειτουργήσει ως επέκταση του αποθετηρίου, εστιάζοντας στην ενθάρρυνση και δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και τοπικές αρχές να συναντηθούν και να ιδρύσουν ενεργειακές κοινότητες στις ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές.
Και οι δύο πρωτοβουλίες θα συνεργαστούν στενά. Για συμμετοχή στο webinar στις 21 Ιουνίου απαιτείται προηγούμενη εγγραφή. https://ec.europa.eu/…/Energy-Communities-Technical…

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.