Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Δήμων επισκέπτονται το WELCOMMON

30 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Δήμων και άλλων φορέων που συμμετείχαν στο Φόρουμ Κοινωνικών Υποθέσεων – Social Affairs Forum του δικτύου EUROCITIES που φιλοξένησε ο Δήμος Αθηναίων μας επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο χώρο προσωρινής στέγασης και κοινωνικής ένταξης WELCOMMON τον οποίο λειτουργεί ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Άνεμος Ανανέωσης» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΕΑΤΑ.

eurocities-visit20102016a

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Μονάχου, Στρασβούργου, Εδιμβούργου, Γκέτεμπουργκ, Βουδαπέστης, Λισαβόνας, Βαρκελώνης, Ρήγα, Γάνδης, Γκντανσκ, Όσλο, Λάιπτσιχ, Ουτρέχτης, από τη Βουλή του Βερολίνου, το Πανεπιστημίου της Έσσης, το δίκτυο μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων Eurocities και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

eurocities-visit20102016b

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο κτίριο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους στόχους και τη λειτουργία του WELCOMMON από τον Νίκο Χρυσόγελο, πρόεδρο του Ανέμου Ανανέωσης, υπεύθυνου του προγράμματος καθώς και από τον Νίκο Δωρόπουλο, εκ μέρους της ΕΑΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Δήμων ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες – κυρίως μητέρες με πολλά παιδιά αυτή την περίοδο -, τις υποστηρικτικές δομές και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πρόσφυγες καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασιών κι ανταλλαγής εμπειριών με ανάλογα προγράμματα στις πόλεις τους.

eurocities-visit20102016e

Οι συμμετέχοντες δήμοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη για τις «Πόλεις Αλληλεγγύης» – Solidarity Cities, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων πάνω σε θέματα υποδοχής και ένταξης των προσφύγων. Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του φόρουμ, σε συνέχεια μίας πολιτικής συζήτησης μεταξύ των επικεφαλής των πόλεων για το πώς οι πόλεις μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα στην υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.