Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για το κλίμα στις 27 Σεπτεμβρίου

By 25 Σεπτεμβρίου, 2019Δράσεις

Το κλίμα καταρρέει και εμείς δεν μπορούμε να μένουμε παθητικοί ή να κινούμαστε με πολύ αργούς ρυθμούς. Ο Άνεμος Ανανέωσης συμμετέχει στην κινητοποίηση για το κλίμα #globalclimatestrike που οργανώνουν μαθητές του #FridaysforFuture την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 16.00 στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση αυτή οι μαθητές προσκαλούν τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετάσχουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση των παιδιών και να συμμετάσχουμε όλοι/ες, με σεβασμό στην ανεξαρτησία της παγκόσμιας κινητοποίησης των μαθητών.

Προσκαλούμε φίλους/ες, μέλη, εργαζόμενους/ες, εθελοντές /τρις αλλά και όσους/όσες διαμένουν στο καινοτόμο hostel μας, το #WELCOMMONHostel, να συμμετάσχουν στην μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα. Εφόσον θέλουν, μπορούν να έρθουν στο WELCOMMON HOSTEL (Καποδιστρίου 4, Αθήνα, πίσω από την πλατεία Κάνιγγος) την Παρασκευή 27/9, στις 15,00 η ώρα και όλοι/ες μαζί να πάμε στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Την Παρασκευή 20/9 περισσότερα από 4.000.000 παιδιά και νέοι/ες διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο ζητώντας άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης. Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι οι μαθήτριες/ές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μαθητικού κινήματος Fridays For Future Greece ξεπέρασαν τους 2.000.

O Άνεμος Ανανέωσης υποστηρίζει και συμμετέχει με πολλούς τρόπους στην μεγάλη κινητοποίηση για την προστασία του κλίματος. Προωθεί την “ενεργειακή μετάβαση”, ευαισθητοποιεί κι εκπαιδεύει, εφαρμόζει στην πράξη (προσπαθούμε να μετατρέψουμε σταδιακά και το WELCOMMON HOSTEL σε ένα ενεργειακά αποτελεσματικό και πράσινο κτήριο) την αλλαγή που πρέπει να γίνει για να προστατευθεί το κλίμα. Επίσης, είναι ενεργό μέλος της “Συμμαχίας για το Κλίμα”, όπου συμμετέχουν πολλές οργανώσεις  (περιβαλλοντικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές, δικαιωμάτων, εκπαίδευσης, κ.ά) και φορείς .

Στην Ελλάδα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου στις εξής πόλεις:

Στην Αθήνα την Παρασκευή στις 16:00 (προσοχή, προσοχή η ώρα άλλαξε), στο Σύνταγμα
Στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο στις 18:30
Στην Αλεξανδρούπολη στο πάρκο Ανεξαρτησία στις 18:00
Στη Βέροια στο πάρκο Κόρακα στις 14:00
Στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου στις 19:00

Ενώνουμε με τα παιδιά τη φωνή μας για άμεση λύση στην κλιματική κρίση.

#climateaction #climateemergency #climatebreakdown #youthforclimate #fridaysforfuture #energytransition #hostels #energyefficiency #YESClima

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.