Διεθνές σχολείο για κοινωνικές επιχειρήσεις στη Νάπολη, Ιταλία

By 27 Ιουλίου, 2016Uncategorized

Διεθνές Σχολείο για Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον σεμινάριο για κοινωνικές επιχειρήσεις στη Νάπολη, Ιταλίας, 20-23 Οκτωβρίου 2016

Το σεμινάριο (SCIS2016) που διοργανώνει η Federsolidarietà – Confcooperative (Συνομοσπονδία Συνεταιρισμών Ιταλίας), μέλος της CECOP, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συνεταιρισμών βιομηχανιών και υπηρεσιών, απευθύνεται σε εκπροσώπους κοινωνικών συνεταιρισμών και έχει ως στόχο την ενημέρωση, τη διάδοση καλών παραδειγμάτων και πρακτικών και τη δικτύωση. Μετά τη διοργάνωσή του σε Μπερτινόρο (2014) και Μιλάνο (2015), το 2016 το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Νάπολη από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου. Στο σεμινάριο του 2015 από την Ελλάδα συμμετείχε εκπρόσωπος του ΑΝΕΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.
Τη φετινή χρονιά το σεμινάριο θα εστιάσει στην τοπική ανάπτυξη, τις δυνατότητες συνεργασίες μεταξύ συνεταιριστικών και συμβατικών επιχειρήσεων, καθώς στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν 40 εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων, 20 από την Ιταλία και 20 από άλλες χώρες. Γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 220 ευρώ και περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, εκπαίδευση, φαγητό, διαμονή (προβλέπεται έξτρα επιβάρυνση εάν επιθυμείτε να διαμείνετε σε μονόκλινο δωμάτιο), καθώς και επίσκεψη στις Κατακόμβες του Αγίου Ιανουαρίου, ένα project του κοινωνικού συνεταιρισμού “La Paranza”

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.cicopa.coop/Cooperatives-managers-to-attend.html

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.