Τα “Κλιματικά Σχολεία” προχωράνε και χρειάζονται εμπειρογνώμονες

Ο Άνεμος Ανανέωσης υλοποιεί ένα εξαιρετικό όσο και επίκαιρο πρόγραμμα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜHΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, 2017-2019 (Βερολίνο –Αθήνα)», σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (δικαιούχος), την Γερμανική πρωτοβουλία πολιτών «Respect for Greece” (Σεβασμός για την Ελλάδα») και το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο για Περιβαλλοντικά Θέματα (Independent Institute for Environmental Issues-UFU). Το πρόγραμμα αξιολογήθηκε και χρηματοδοτήθηκε, από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European Climate Initiative), η οποία αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMUB). Υλοποιείτε με την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες δραστηριότητες του προγράμματος, με εντυπωσιακή κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας. Μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων των 73 σχολείων παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στο χώρο της Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων.

Τώρα βρισκόμαστε στη συλλογή, αξιολόγηση και επεξεργασία του ερευνητικού και παιδαγωγικού έργου που συντελέστηκε. Με βάση το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τα σχολεία, θα σχεδιασθεί και θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την «εξοικονόμηση ενέργειας και τα θέματα της κλιματικής αλλαγής στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων» 

Ο Άνεμος Ανανέωσης δημοσιοποιεί 2 πρόσκλησης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων

  1.  παροχής υπηρεσιών με 2 εμπειρογνώμονες για τον σχεδιασμό και συγγραφή μιας ολοκληρωμένης  στρατηγικής ευαισθητοποίησης για την «εξοικονόμηση ενέργειας και τα θέματα της κλιματικής αλλαγής στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων»  στο πλαίσιο του  προγράμματος “Open Societies And Schools In Climate Protection And Energy Transition (CLIMATE SCHOOL Be.At)” – «Κοινωνίες Και Σχολεία Ανοιχτά Στην Κλιματική Προστασία Και Την Ενεργειακή Διαχείριση»  Climate Schools- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ACTION PLAN final
  2. παροχής υπηρεσιών με 1 ή 2 εμπειρογνώμονες για μεταφράσεις και προσαρμογή εκπαιδευτικού και τεχνικού υλικού στο πλαίσιο του προγράμματος “Open Societies And Schools In Climate Protection And Energy Transition (CLIMATE SCHOOL Be.At)” – σε ελληνική απόδοση «Κοινωνίες Και Σχολεία Ανοιχτά Στην Κλιματική Προστασία Και Την Ενεργειακή Διαχείριση» Open call translation-final

Δείτε τις σχετικές προκηρύξεις και υποβάλετε αν σας ενδιαφέρει τις σχετικές προσφορές

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.