Παρέμβαση του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στη συζήτηση στη Βουλή για την Κ.ΑΛ.Ο

By 12 Οκτωβρίου, 2016Δράσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων προσκλήθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους μια σειρά φορέων, μεταξύ των οποίων και το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Χρυσόγελο, πρόεδρος της ΔΕ της ΚΟΙΝΣΕΠ “Άνεμος Ανανέωσης”, ενώ συμμετείχε επίσης και ο Βασίλης Μπέλλης, εκ μέρους της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και από τα ιδρυτικά μέλη της πλατφόρμας συνεργασίας “Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας”.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Χρυσόγελος επεσήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί με το νομοσχέδιο ένα ευνοϊκό πλαίσιο αυτο-οργάνωσης από τα κάτω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας χωρίς υπερβολικό και ασφυκτικό κρατικό έλεγχο και ρύθμιση ή λογική “ιδρυματισμού” αλλά διαμόρφωσης υποστηρικτικού οικοσυστήματος και θεσμών συμβουλευτικής, ελέγχου και υποστήριξης των διαφορετικών μορφών κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τις δικές τους επιλογές. Η απάντηση σε φαινόμενα σύγχυσης  ή και διαφθοράς δεν είναι ο υπερβολικός κρατικός εναγκαλισμός και η ρύθμιση όλων από το κράτος αλλά η ενδυνάμωση των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και η αυτόνομη οργάνωση των θεσμών της στη βάση αρχών, αξιών και κοινών θέσεων.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.