24/10, Σίφνος: Σημασία και Δράσεις Διαφύλαξης των Λιβαδιών Ποσειδωνίας. Προβολή ταινίας “Μεσόγειος Πολιορκημένη Θάλασσα”

By 18 Οκτωβρίου, 2023s;ifnos, Δράσεις

Δύο εκδηλώσεις:    Σημασία και Δράσεις Διαφύλαξης των Λιβαδιών Ποσειδωνίας

και προβολή ταινίας Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

                                    24/10, Ίδρυμα Πρόκου. Απολλωνία

Εκδήλωση με θέμα: “Σημασία και Δράσεις Διαφύλαξης των Λιβαδιών Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica)” διοργανώνεται από το Cyclades Preservation Fund (CPF), την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18.30 με 20.30. στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία, Σίφνου

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την διαφύλαξη των λιβαδιών Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica) σε νησιά των Κυκλάδων» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία & Θάλασσα 2014-2020, Προτεραιότητα 4/ Αύξηση της Απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής και υλοποιείται με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων. 

Ομιλήτριες: 

Νάσια Κασσελά, Διευθύντρια Προγραμμάτων CPF 

Ειρήνη Καραθάνου, Υπεύθυνη Θαλάσσιων Προγραμμάτων CPF 

Δρ. Μαρία Σαλωμίδη (διαδικτυακά), Ερευνήτρια Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. 

Θα ακολουθήσει ελαφρύ κέρασμα και συζήτηση με το κοινό αναφορικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και την προστασία του. 

Προβολή ντοκυμαντές 20.30 – 21.30 

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ “Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα” (τρέιλερ), σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Σίφνου (ΔΗΚΕΣ) και τον Άνεμο Ανανέωσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “From Movies to Cyclades Movement” (τρέιλερ), η οποία υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την Anemon Productions | CineDoc Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative(ΤΗΙ). Η ΔΗΚΕΣ αποτελεί τοπικό σύμμαχο – πρεσβευτή της πρωτοβουλίας στη Σίφνο. Την προβολή θα προλογίσει η Νάσια Κασσελά, Διευθύντρια προγραμμάτων του Cyclades Preservation Fund (CPF). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 

 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.