65 νέοι/ες έρχονται από την Ουκρανία για να συμμετάσχουν στο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων 15 και 16 Οκτωβρίου

By 13 Οκτωβρίου, 2022Δράσεις

Για το διήμερο φεστιβάλ   

Το φεστιβάλ Cossack Art 2022 διοργανώνεται από την Ένωση Ουκρανών Γυναικών Ελλάδας, την ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης, την ΑΜΚΕ «Βορυσθένης» και την Συντονίστρια Διεθνών Προγραμμάτων Σβιτλάνα Τσορνένκα, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν παιδικά και ενήλικα χορογραφικά και τραγουδιστικά συγκροτήματα όλων των ουκρανικών οργανώσεων στην Αθήνα, ταλαντούχοι Ουκρανοί που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και ελληνικά συγκροτήματα.

Επιπλέον, οι φίλοι και φίλες από τις συλλογικότητες της διασποράς της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και του Αφγανιστάν θα παρουσιάσουν τις παραδόσεις των λαών τους.

Συμμετέχουν επίσης:

– η χορωδία δωματίου “Yevshan” Galician Chamber Choir of the Lviv Regional Center for Folk Art and Cultural Educational Activities
– παιδιά από τον αθλητικό σύλλογο «Uspikh», τα οποία θα παρουσιάσουν την τεχνική του combat hopak στο κοινό,
που έρχονται για το σκοπό αυτό από την Ουκρανία καθώς και

η Illaria, διάσημη ουκρανή τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός με ελληνικές ρίζες.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί η φιλανθρωπική έκθεση “Olvia” στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα Ουκρανών μαστόρων της λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας και μαστόρων από άλλες χώρες, ενώ θα συγκεντρωθεί και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν γαστρονομικές γεύσεις διαφορετικών χωρών του κόσμου.

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, διάφορα master classes για παιδιά και ενήλικες, ένα από τα οποία θα είναι η κατασκευή μιας κούκλας Motanka με λαϊκές τεχνικές καθώς και ένα master class στη ζωγραφική Petrykiv (η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO), από τη διάσημη Ουκρανή καλλιτέχνιδα Nataliya Stativy- Ζάρκο.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει παράλληλα έκθεση:
– ζωγραφικής παιδιών από την Ουκρανία με θέμα «Η ζωή των Κοζάκων»,
έργων της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olga Haydamaka.

Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα επιτόπιας παραγωγής video selfie.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Μπορείτε να φέρετε συσκευασμένα τρόφιμα που συγκεντρώνουν οι φορείς που διοργανώνουν το φεστιβάλ για να σταλούν στην Ουκρανία

Στήριξη των Ουκρανών γυναικών και των παιδιών που βρίσκονται στην χώρα μας

Ο Άνεμος Ανανέωσης και η Ένωση Ουκρανών γυναικών στην Ελλάδα συνεργάζονται για να στηρίξουν τις γυναίκες και στα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία που βρίσκονται στη χώρα μας.  
(α) Ο Άνεμος Ανανέωσης παραχωρεί δωρεάν στις ουκρανές γυναίκες χώρο στο καινοτόμο και συμπεριληπτικό Welcommon Hostel για τον συντονισμό της στήριξης των Ουκρανών προσφύγων,
(β) οργανώνουν μαζί μαθήματα γλώσσας (αγγλικά, ελληνικά), ζωγραφικής, χορού, δημιουργικών δραστηριοτήτων
(γ) διοργανώνουν από κοινού το φεστιβάλ αλληλεγγύης και γνωριμίας με τον πολιτισμό της Ουκρανίας και έχουν προσκαλέσει νέους/νέες και παιδιά από την Ουκρανία για να συμμετάσχουν καθώς και να μείνουν 4 μέρες μακριά από τον πόλεμο στη χώρα τους. 

Επικοινωνία/ δηλώσεις συμμετοχής:

Γκάννα Ολιίνιτς (τηλέφωνο), viber +306907588485

Νίκος Χρυσόγελος +00306936672882

Τίνα Κουλουφάκου +00306932249181

—————————————————————————————————————————————————————————————

Συμμετέχοντες/ουσες στο COSSACKArt και στο παζάρι “Όλβια”

Γιατί «’Ολβια»;
Αυτή η λέξη προέρχεται από το αρχαιοελληνικό επίθετο ὄλβια (ólvia), που σημαίνει ακμάζουσα και ανθούσα, επιτυχημένη, πλούσια και ευτυχισμένη
Η αρχαία πόλη, οποία βρισκόταν στο έδαφος της σύγχρονης Ουκρανίας (περιοχή Mykolaiv), είχε το ίδιο όνομα.
Η πόλη Όλβια ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. από τους ιθαγενείς της αρχαίας ελληνικής πόλης της Μιλήτου.
Ήταν δημοκρατικό πολίτευμα εκείνη την εποχή – είχε τα δικά του όργανα αυτοδιοίκησης, είχε δικό της νόμισμα, έκαναν εκλογές
Η αρχαία πόλη ήταν πλούσια σε μάστορες: αγγειοπλάστες, τέκτονες, ξυλουργούς και είχε ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με μεγάλες πόλεις – Αθήνα, Κόρινθο, Αλεξάνδρεια
Οι άνθρωποι ζούσαν σε μια μικρή χώρα, αναπτύσσοντας και διατηρώντας τον πολιτισμό τους, συνεργαζόμενοι με άλλες χώρες με ειρήνη και αρμονία 🌞
Γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό το όνομα για το μπαζάρ
Εμείς, οι διοργανωτές του μπαζάρ, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα άνεσης, να παρέχουμε χώρο για δημιουργικότητα και ελευθερία έκφρασης για τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες, να δημιουργήσουμε αίσθημα φροντίδας και αγάπης.
🌿 Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο μπαζάρ ως καλεσμένοι επισκέπτες, συμμετέχοντες, χορηγοί και να βυθιστείτε σε μια ατμόσφαιρα ομορφιάς, άνεσης και ευημερίας
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
——————————————————————————————————————————————————————————————

Нет описания фото.


ILLARIA — Нічого не бійсяILLARIA – Ουκρανή τραγουδίστρια, συνθέτρια, ηθοποιός με ελληνικές ρίζες. Γεννήθηκε και ζει στην Ουκρανία. Στην ουκρανική σκηνή, η ILLARIA διακρίνεται για τη μυστικιστική εικόνα, το πρωτότυπο ρεπερτόριο και την αισθησιακή δυνατή φωνή, το εύρος της οποίας φτάνει τις τρεις οκτάβες. Σε τραγούδια και στυλ ερμηνείας η ILLARIA συνδυάζει λαογραφικά μοτίβα με σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις Για την αγάπη της για τους ουκρανικούς στίχους και τα λαϊκά τραγούδια, η καλλιτέχνης αποκαλείται συχνά η “ψυχή της χώρας”.

Έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, εμφανίστηκε σε συναυλιακούς χώρους στην Ουκρανία, το Καζακστάν, τον Λίβανο, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά.

Συμμετείχε στα τηλεοπτικά έργα “Voice of the Country” και στην Εθνική επιλογή για τη Eurovision. Δύο φορές νικητής του τίτλου του τραγουδιστή της χρονιάς “Αγαπημένα της επιτυχίας” και το τιμητικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας “Για προσωπική συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού της Ουκρανίας”. Ακούστε και απολαύστε: https://youtu.be/UFI1bHnaZXE


Γεια σας, με λένε Αικατερίνη και ήρθα στην Ελλάδα πριν μισό χρόνο από την Ουκρανία, δηλαδή από τη Μαριούπολη, γιατί ο πόλεμος ήρθε στη χώρα μου.
Τώρα είμαι εδώ και θέλω πραγματικά να βοηθήσω τη χώρα μου, οπότε παίρνω μέρος στο πανηγύρι.
Για εσάς ετοίμασα τα χειροποίητα προϊόντα λουλουδιών, στεφάνια, γυναικεία κοσμήματα λαιμού, μαλακά παιχνίδια και κάποια κεντήματα.
Επισκεφθείτε και εγγραφείτε στη σελίδα μου: https://instagram.com/ekaterina4handmade?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, λουλούδι και κείμενοΓεια σας από το Ethnostudio από την Stuperska και την ομάδα της στην Αθήνα.
Συμμετέχουμε στο φεστιβάλ και στην έκθεση προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας για να βοηθήσουμε στη συλλογή κονδυλίων για το φαρμακείο στο νοσοκομείο της Μαριούπολης και ανθρωπιστική βοήθεια για την πόλη Zaporizhia “Sunshine”
Σας προσκαλούμε στο Φωτογραφία – έργο μας “Είμαι σε στεφάνι“, που σας επιτρέπει να μεταμορφωθείτε και να πλησιάσετε τις ρίζες σας φορώντας στεφάνια, κασκόλ, κεντημένα πουκάμισα και κοσμήματα. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα δουλέψει για εσάς.
Η ημέρα της φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί με προγενέστερη εγγραφή, καθώς πρέπει να ετοιμάσουμε κοστούμια. Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 6.
Για εγγραφή γράψτε σε μήνυμα

Возможно, это изображение 1 человек и играет на музыкальном инструменте

ΕΛΛ/УКР
ΕΛΛ 🇬🇷
Η κ. Γαϊτάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 🌞
Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της από την Ανώτατη Σχολή της Κολωνίας (Hochschule für Musik und Tanz Köln) στην τάξη του θρυλικού παιδαγωγού Prof. Zakhar Bron
Είναι υπότροφος του ΙΚΥ (Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και της μουσικής οργάνωσης ‘’Villa Musica’’ του Mainz, η οποία της παραχώρησε το βιολί “ex Schubert” Pietro Guarneri (Μάντοβα, 1702).
Έχει αποσπάσει το Α’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Violinesporlapaz της Ισπανίας το 2006, B΄Βραβείο στον Διαγωνισμό ΤΕΧΝΗ Θεσσαλονίκης, επίσης ήταν φιναλίστ/διακρίθηκε στους: Eurovision competition, Yfrah Neaman, Spohr, Wieniawsky, Fritz Kreisler, Tibor Varga και Canetti Διεθνείς Διαγωνισμούς Βιολιού.
Возможно, это изображение 1 человек и играет на музыкальном инструменте
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Klassische Philharmonie Bonn, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα (ΕΡΤ) , την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων 🎻
Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ελβετία, Βέλγιο.
Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα σε συνεργασίες με τους καταξιωμένους Christian Altenburger, Oliver Triendl, Rainer Kussmaul, Wen Sinn Yang, Nicolas Chumanchenko, Wolfgang Meyer, Natalia Prishepenko, Davide Formisano, Rainer Kussmaul κ.α.
Έχει εργαστεί ως εξάρχουσα στην Klassische Philharmonie Bonn.
Έχει συμπράξει με την Armonia Atenea (Καμεράτα), με την MusicAeterna, και είναι εξάρχουσα της Camerata Europæa του Βερολίνου 🎼
———————————————————————————————————————————————
ΕΛΛ/УКР
ΕΛΛ 🇬🇷
Με λένε Οξάναю. Είμαι από την Οδησσό. Μένω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου περίπου 20 χρόνια. Λατρεύω τις χειροτεχνίες. Μοιράζομαι με την θετική μου ενέργεια με αυτούς που αγοράζουν τις δημιουργίες μου. Παίρνοντας μέρος στο φιλανθρωπικό παζάρι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για την ανεξαρτησία της.
Ελευθερία ή θάνατος! Αυτή ή φράση έχει ίδιο νόημα και για τους Έλληνες και για τους Ουκρανούς 💙💛
—————————————————————————————————————————————————————————————-
Το όνομά μου είναι Όλγα, γεννήθηκα και αποφοίτησα από το σχολείο στην πόλη Σλοβιάνσκ, και στη συνέχεια έζησα στη Μαριούπολη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, πονάει η ψυχή μου μαζί με όλους τους Ουκρανούς ❤️
Λατρεύω να ζωγραφίζω και θέλω πραγματικά να μοιραστώ τη δημιουργικότητά μου μαζί σας σε μια φιλανθρωπική έκθεση. Θα σας παρουσιάσω τις ακρυλικές και ελαιογραφίες μου, μαξιλαροθήκες ζωγραφισμένες στο χέρι, έργα εποξικής ρητίνης και μερικά κοσμήματα.
Μπορεί να είναι εικαστικό
Η σελίδα μου στο Instagram:
Ουκρανία 🇺🇦  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
—————————————————————————————————————————————————————————————-
“Greetings from seame.art 💙💛
«Χαιρετίσματα από τη seame.art 💙💛
Και πάλι είμαστε τόσο ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να σας μυήσουμε στην ουκρανική κουλτούρα και να γίνουμε μέρος της πρώτης γραμμής των εθελοντών.
Θα χαρούμε να σας δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην έκθεση στον Άγιο Δημήτριο, όπου μπορείτε να αγοράσετε τις ζωγραφισμένες στο χέρι οικολογικές τσάντες μας.
Φαίνεται να είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τη χώρα μας και τους υπερασπιστές της και το περιβάλλον ταυτόχρονα.
Τα λέμε αυτό το Σαββατοκύριακο! Όλα θα είναι Ουκρανία 🙏🏼🇺🇦”
——————————————————————————————————————————————————————————————
Με λένε Αλίνα Μαλίνοβσκα Alina Malynovska, είμαι από την Ουκρανία και μένω στην Ελλάδα σχεδόν 3 χρόνια.
Είμαι καλλιτέχνης και art therapist.
Θέλω να κάνω ένα εργαστήριο ακουαρέλας για παιδιά στο πανηγύρι. Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου από τις 3:00 έως τις 4:30 μ.μ.  θα δημιουργήσουμε ένα όμορφο τοπίο χρησιμοποιώντας μυστικά ακουαρέλας.
Ας θυμηθούμε τα αγαπημένα μας φυσικά μέρη και ας τα αναπαράγουμε σε χαρτί με τη βοήθεια των πινέλων και της φαντασίας μας.
Δείτε τη σελίδα μου στο Instagram: https://www.instagram.com/p/CfWat-UM3G1/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
———————————————————————————————————————————————————

Είμαι η Oksana Velikanich, ζω στην Ελλάδα εδώ και 26 χρόνια. Φέρνω εδώ ουκρανικά προϊόντα μελιού από το μελισσοκομείο των γονιών μου – μαρμελάδα βατόμουρο και αποξηραμένα τσάγια από τα εύφορα εδάφη της Ουκρανίας. Επίσης φτιάχνω κοσμήματα από πολυμερικό πηλό – μενταγιόν, βέρες και βραχιόλια, στολίζω κύπελλα, και φτιάχνω μπρελόκ, πέτρες βαμμένες μπλε και κίτρινες, σπιτικά γλειφιτζούρια και παιχνίδια για παιδιά 🌻

Οι τιμές για όλα τα προϊόντα μου κυμαίνονται από ένα έως είκοσι ευρώ! Ελάτε να στηρίξετε την Ουκρανία!

Μπορεί να είναι εικόνα κούπα καφέ Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος
——————————————————————————————————————————————————————————————Μπορεί να είναι εικόνα κοσμήματα και κείμενο που λέει "MANII DORO Men's Collection"

Γεια σας! Είμαι η Mariza Machaira από το Mani D’Oro. Με τους φίλους μου φτιάχνω χειροποίητα μοναδικά κοσμήματα,καθώς και scrunchies! Συμμετέχοντας στο ‘Ολβια – Φιλανθρωπικό μπαζάρ θέλω να βοηθήσω την Ουκρανία σε αυτή την δύσκολη στιγμή της.

Νιώσαμε ότι τώρα, που οι φίλοι μας στην Ουκρανία περνούν δυσκολίες, είναι καθήκον μας να τους βοηθήσουμε. Οι λογαριασμοί μας στα σόσιαλ μίντια


ΕΛΛ/BEL
ΕΛΛ 🇬🇷
Σας χαιρετώ όλους και όλες 🙏 ονομάζομαι Αλέξανδρε και είμαι από τη Λευκορωσία (Belarus), για περίπου 5 χρόνια μελετάω διάφορους τύπους πρακτικών, ακολουθώ έναν συνειδητό τρόπος Ζωής, συνεργάζομαι με ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση, είμαι vegan, δεν καπνίζω και δεν πίνω αλκοόλ, κρατάω το μυαλό μου ανοιχτό και καθαρό. Όλα ξεκίνησαν στο Μινσκ, μετά πήγα στην Ινδία και πέρασα 8 μήνες εκεί μελετώντας αρχαίες δεξιότητες και ασκώντας εκεί. Τώρα ζω στην Αθήνα εδώ και 2 χρόνια και ασχολούμαι ενεργά με την τέχνη μου ήδη εδώ βοηθώντας ανθρώπους σε αυτό το θέμα.
Στην Φιλανθρωπική Έκθεση Olbia, θα κάνω μαθήματα και σεμινάριο για τη Γιόγκα, την Αναπνοή και τον Διαλογισμό, θα σας πω γιατί αξίζει να ασκούμαστε και πώς μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το άγχος, την αρνητική διάθεση και να είμαστε ευδιάθετοι. Μπορείτε να δοκιμάσετε να σταθείτε σε αληθινά νύχια γιόγκα, δοκιμάστε τον εαυτό σας για αντοχή, θα σας πω πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση. Επίσης θα σας πω για τέτοια πρακτική όπως η Κοσμοενεργειακή θεραπεία. Για όσους επιθυμούν θα κάνω μασάζ στον λαιμό και την άρθρωση των ώμων, και μπορείτε πάντα να παραγγείλετε ένα πλήρες μασάζ με έκπτωση στο σπίτι ή να έρθετε στο στούντιο μου.
Θέλω περισσότεροι άνθρωποι να έχουν επίγνωση των πράξεών τους σε αυτόν τον Κόσμο και να είναι σε θέση να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, θέλω να κάνω τον Κόσμο ένα Καλύτερο Μέρος! Πολλές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για πρακτικές και πολλά άλλα μπορείτε να μάθετε από μένα. Περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνω και πώς ζω, ψάξτε στη σελίδα μου στο Φασεβοοκ «The Tree of Life» και, φυσικά, να συνομιλήσετε μαζί μου ζωντανά στην ίδια την Έκθεση.
Ειρήνη στο σπίτι μας! Με πολλή αγάπη και αγκαλιές!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.