Ποιητική βραδιά και μουσική με/για τις Ουκρανές γυναίκες, Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στο Welcommon Hostel

By 11 Ιανουαρίου, 2023Δράσεις

Ο Άνεμος Ανανέωσης διοργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα στο Welcommon Hostel (Καποδιστρίου 4), το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, στις 19.00, ποιητική βραδιά αφιερωμένη στις Ουκρανές γυναίκες. H δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο 4 ποιητικών βραδιών που είναι αφιερωμένες στις γυναίκες: στις Αφγανές (12/1), στις Ιρανές (13/1), τις Ουκρανές (14/1) και τις Αφρικανές (15/1).

Το Σάββατο 14/1, ώρα 19.00 η βραδιά είναι, λοιπόν, αφιερωμένη στις Ουκρανές γυναίκες #Ukranianwomen. Διαβάζουμε ποίηματα ενάντια στον πόλεμο, ουκρανές γυναίκες διαβάζουν δικά τους ποιήματα και μιλάμε για τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους λόγω της εισβολής και του πολέμου του Πούτιν

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και παίζει ένα μουσικό όργανοΘα έχουμε, επίσης, τη χαρά να έχουμε μαζί μας και την Joanna Gaitani με το βιολί της.

Η Ιωάννα Γαϊτάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών με φλάουτο και το 1998 άλλαξε βιολί. Από το 2000 άρχισε να παίζει ως σολίστ στην Ελλάδα με την Ελληνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Σολίστ Πατρών και σε πολλά ρεσιτάλ. Συμμετείχε σε Masterclasses με τους S.Kravtchenko, P.Sheppard, D.Zsigmondy, T.Gabora, N.Chumachenko, Έχει συμμετάσχει σε πολλές διαγωνιστικές εμπειρίες, έχει λάβει βραβεία, ήταν υπότροφος του ιδρύματος Villa Musica, έπαιξε σε περιοδείες αλλά και σε μουσική δωματίου μαζί με σημαντικούς Καθηγητές. 

Την ποιητική βραδιά συντονίζουν η Μαρία Πατακιά (Άνεμος Ανανέωσης, ποιήτρια) και η Hanna Oliynych (Ενωση Ουκρανών Γυναικών Ελλάδας).

Η Ένωση Ουκρανών Γυναικών Ελλάδας @UkrainianWomengr / Українки в Греції, η ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης, η ΑΜΚΕ «Βορυσθένης» και η Συντονίστρια Διεθνών Προγραμμάτων Σβιτλάνα Τσορνένκα διοργάνωσαν, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου και υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία, διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων αλληλεγγύης / φεστιβάλ Cossack Art 2022, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στο πάρκο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Αγίου Δημητρίου.

Στο φεστιβάλ Cossack Art 2022 συμμετείχαν 65 παιδιά και νέοι/νέες που ήρθαν για το σκοπό αυτό από την Ουκρανία και φιλοξενήθηκαν στο Welcommon Hostel, παιδικά και ενήλικα χορογραφικά και τραγουδιστικά συγκροτήματα όλων των ουκρανικών οργανώσεων στην Αθήνα, ταλαντούχοι Ουκρανοί που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και ελληνικά συγκροτήματα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.