Βίντεο: μέσα σε 1,’ γιατί το WELCOMMON είναι διαφορετικό

To WELCOMMON είναι ένα διαφορετικό μοντέλο φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων που εφαρμόζουμε στην Αθήνα. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδυάζει την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων (διαμονή σε αξιοπρεπείς συνθήκες, ποιοτική διατροφή) με κάλυψη των εξίσου απαραίτητων αναγκών (μη τυπική και τυπική εκπαίδευση, κοινωνικο-ψυχολογική υποστήριξη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κοινωνικοποίηση, προετοιμασία για κοινωνική κι επαγγελματική ένταξη, διάλογος πολιτισμών, σύνδεση με την τοπική κοινωνία μέσα από την καθημερινότητα). Είναι πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση που δεν εντάσσεται μέσα σε απλοϊκά σχήματα: Hotspots ή διαμερίσματα, άθλιες συνθήκες διαμονής ή ιδρυματοποίηση/αποθήκες ψυχών. Αντιθέτως, εμείς στο WELCOMMON προετοιμάσουμε και ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να οργανώσουν ξανά τη ζωή τους, δεν τους πετάμε στα άγνωστα νερά

Το WELCOMMON είναι ένα πρότυπο κέντρο υποδοχής, προσωρινής φιλοξενίας και κοινωνικής κι επαγγελματικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων. Είναι μια δομή όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά μαζί με τους πρόσφυγες προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας. Υλοποιείται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων” του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται εν μέρει (το κομμάτι της φιλοξενίας και λειτουργίας) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

@windofrenewal ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ/WIND OF RENEWAL, UNHCR GREECE, EATΑ
 
https://www.facebook.com/welcommon.gr/videos/546408405700673/

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.