Εκπαίδευση για την κοινωνική οικονομία, βιωσιμότητα, καινοτομία, κυκλική οικονομία, διαπολιτισμικότητα

By 30 Μαρτίου, 2016Τι κάνουμε

Επαίδευση

Ο “ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ” δραστηριοποιείται σε θέματα μη-τυπικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης για την κοινωνική οικονομία, την βιωσιμότητα, την οικολογική και κοινωνική καινοτομία, την κυκλική/πράσινη οικονομία, το περιβάλλον και την διαπολιστιμότητα. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ικανότητες, τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις προοπτικές εκεί που οι άλλοι βλέπουν μόνο προβλήματα και δυσκολίες.

Για παράδειγμα:

polis1

Διαδραστική εκπαίδευση και ενδυνάμωση 4 Δήμων και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα βιωσιμότητας και πράσινης οικονομίας

Το 2015 διοργανώθηκαν 4 διαδραστικά σεμινάρια ενδυνάμωσης στελεχών Δήμων και ενεργών πολιτών σε Κοζάνη, Χανιά, Άγιο Δημήτριο και Δράμα από τον Άνεμο Ανανέωσης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, τους Δήμους και άλλους φορείς. Αντικείμενα: καλές πρακτικές και μοντέλα πράσινων τοπικών πολιτικών και δραστηριοτήτων καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το “Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020” και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

hands roll

Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Κοινωνικής Οικονομίας & Κοινωνικών Συνεταιρισμών, 11-13.10.2015, Μιλάνο

Ο Άνεμος Ανανέωσης ταξίδεψε στο Μιλάνο και έλαβε μέρος στις εργασίες του ευρωπαϊκού εργαστηρίου κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών συνεταιρισμών, που διοργάνωσε η Confcooperative (Συνομοσπονδία Συνεταιρισμών Ιταλίας). Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και την Ελλάδα.

tree-social

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ “I HAVE A DREAM”, 1-3.6.2015, Αθήνα

Ο «Άνεμος Ανανέωσης» συμμετείχε στην εκπαίδευση μεταναστών και ενδιαφερομένων σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Επικέντρωσε στις διεξόδους που παρέχει η κοινωνική επιχειρηματικότητα σε μετανάστες/στριες και πρόσφυγες για κοινωνική ένταξη κι απασχόληση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνονταν σε σύνολο εκδηλώσεων του 1ου Πολυπολιτισμικού Φεστιβάλ «Ι HAVE A DREAM: ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ».

Ihaveadream

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.