Κοινωνική Οικονομία & νέες μορφές αντιμετώπισης της ανεργίας

By 7 Μαΐου, 2015Δράσεις

“Κοινωνική Οικονομία & νέες μορφές αντιμετώπισης της ανεργίας”

Ημερίδα στην Αγία Παρασκευή με συμμετοχή του «Ανέμου Ανανέωσης»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Κοινωνική Οικονομία & νέες μορφές αντιμετώπισης της ανεργίας” διοργάνωσε ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τις μορφές δράσης και στήριξης της κοινωνίας όταν δεν επαρκεί το κράτος ή ο Δήμος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη θετική εμπειρία, τα καλά παραδείγματα, καθώς και τα προβλήματα και τις προκλήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι παρακάτω θεματικές, τις οποίες εισηγήθηκαν οι αντίστοιχοι ομιλητές:

  • «Κοινωνική οικονομία και νομικές μορφές έκφρασης», Γιώργος Μιτάκης, Οικονομολόγος –Διαχειριστής Έργων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
    • «Στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την κοινωνική οικονομία», Σοφία Αδάμ, σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας για θέματα κοινωνικής οικονομίας
    • «Αξιοποίηση της κοινωνικής οικονομίας από τους Δήμους για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής», Αντώνης Αντωνόπουλος, Γραμματέας Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
    • «Κοινωνική επιχειρηματικότητα, νέα κουλτούρα, καινοτομία, αυτό-οργάνωση», Νίκος Χρυσόγελος, πρώην Ευρωβουλευτής, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ “ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ”
    • «Παρουσίαση καλών πρακτικών από τη λειτουργία μορφών κοινωνικής οικονομίας», Κώστας Γερολυμάτος, Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου και μέλος του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου (ΚΟΙΝΣΕΠ)

Τη συζήτηση συντόνισε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Γαβράς.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ενεργοί πολίτες από Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις των ομιλητών.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.