Ανοίγει ο καινοτόμος ξενώνα μας WELCOMMON Hostel

By 11 Ιουνίου, 2018Δράσεις

Μια καινούργια, ποιοτική πρόταση στο χώρο του βιώσιμου τουρισμού αλλά και της κοινωνικής καινοτομίας παρουσιάζεται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση “ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ” στην Αθήνα. Είναι το WELCOMMON Hostel, ένας ποιοτικός χώρος διαμονής για επισκέπτες/τουρίστες με άποψη που αναζητούν κάτι διαφορετικό, προσιτό, που με την διαμονή τους ως τουρίστες στηρίζουν κοινωνικούς στόχους που έχουμε θέσει, συμβάλλουν σε θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Το WELCOMMON Hostel απευθύνεται σε επισκέπτες (μαθητές από προγράμματα, φοιτητές, νέους αλλά και κάθε ηλικία, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες, άτομα ή γκρουπ) που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν την διαμονή τους σε ένα τουριστικό ξενώνα με ευρύτερα κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ενδιαφέροντα.

Στο WELCOMMON Hostel διαθέτουμε διαφορετικά μικρότερα ή μεγαλύτερα δωμάτια (για 1, 2, 3, 4, 5 ή 8 άτομα μαζί, με μπαλκόνι ή χωρίς, με ατομική τουαλέτα ή κοινόχρηστη) που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 160 άτομα καθώς και χώρους για δραστηριότητες. Τα δωμάτια και οι χώροι ανταποκρίνονται σε μια υψηλή αισθητική, έχουν ζωντανά χρώματα, είναι λειτουργικά, βασίζονται σε μια άποψη λιτού, δημιουργικού και καλλιτεχνικού re-use, με μικρές “πολυτέλειες” (όπως πχ βιβλία στα δωμάτια, free wi-fi, χώροι κοινωνικής συναναστροφής, κουζίνα όπου μπορεί κάποιος να μαγειρέψει). Τα δωμάτια του WELCOMMON Hostel δεν είναι όλα ίδια αλλά ανταποκρίνονται σε ποιοτικά στάνταρτ, όπως και οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι άλλα έχουν σίγουρα ίδιες βασικές ανάγκες. Τα δωμάτια είναι σχεδόν όλα διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά ανταποκρίνονται όλα σε μια υψηλή αισθητική και οι επισκέπτες επιλέγουν αυτό που τους ενδιαφέρει, ανάλογα με τα κριτήρια, την αισθητική, τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Το WELCOMMON Hostel δεν είναι, όμως, μόνο μια ποιοτική πρόταση διαμονής για τουρίστες. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε και άλλες υπηρεσίες ώστε να ενθαρρύνουμε ένα  μοντέλο βιώσιμου τουρισμού  και θα λειτουργούμε ως μια γέφυρα με την δημιουργική πλευρά της πόλης. Επιδιώκουμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας μέσα από ένα Hostel με κοινωνική άποψη.

Επιδιώκουμε τo WELCOMMON να αποτελεί κέντρο προώθησης της κοινωνικής και πράσινης οικονομίας και καινοτομίας, του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες και γιαυτό έχουμε δύο ορόφους που θα φιλοξενούν παρόμοιες δράσεις. Επίσης, διαμορφώσαμε ειδικό χώρο, την αίθουσα “Διάλογος”, όπου μπορούμε να φιλοξενήσουμε σεμινάρια, εργαστήρια, εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Η αίθουσα μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση της και διαθέτει οπτικο-ακουστικές υποδομές προβολής, παρουσιάσεων και συζητήσεων.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.