Ενεργειακή κοινότητα Hyperion: Μετά από 3 χρόνια, έγκριση για ηλιακό έργο 500kwp

By 9 Φεβρουαρίου, 2023Δράσεις
Πέρασαν περισσότερα από 3 χρόνια από τότε που τα ιδρυτικά μέλη του Hyperion Energy Community αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη κοινότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αθήνα (εκείνη την εποχή). Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο εργασίας που να μπορεί να αναπαραχθεί για ενεργειακά έργα υπό την ηγεσία των πολιτών.
.
⚡️ Ο Υπερίωνας έχει εμπνεύσει από τότε τη δημιουργία δεκάδων ενεργειακών κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και όχι μόνο, μεταξύ άλλων μέσω του προγράμματος #SCCALE203050 Horizon. Αλλά το ίδιο το έργο συγκρατήθηκε για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης χωρητικότητας δικτύου.
.
✅ Είμαστε συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι  – δηλώνουν τα μέλη του Hyperion – που ανακοινώνουμε ότι το ηλιακό έργο 500kwp της Hyperion κοντά στην Αθήνα μόλις έλαβε έγκριση από τον χειριστή του δικτύου! Σε λίγο 100 νοικοκυριά, ΜΚΟ και ΜΜΕ στην Αθήνα θα παράγουν τη δική τους καθαρή ενέργεια. Και το έργο θα τροφοδοτήσει μέχρι 8 ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά για 25 χρόνια δωρεάν!
.
☀️✊Ο δρόμος για την ενεργειακή δημοκρατία είναι μακρύς και δύσκολος. Αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε μέχρι η μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να είναι πλήρως συμπεριληπτική και δημοκρατική!
O ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ υποστηρίζει την δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών / κοινοτήτων όπως και την Hyperion και είναι μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας REScoop.eu

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.