Συναυλία ενημέρωσης και υποστήριξης για το WELCOMMON στο Βερολίνο

Συναυλία για το WELCOMMON στο δημαρχείο του Βερολίνου -Συνεργαζόμενοι στο προσφυγικό στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Παραδείγματα καλών πρακτικών

Συναυλία ενημέρωσης και υποστήριξης για το WELCOMMON διοργανώθηκε στο Βερολίνο, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στην Aίθουσα Eκδηλώσεων του Kοινοβουλίου (Festsaal dew Rathauses) στο Charloteenburg. συναυλία για την υποστήριξη του προγράμματος μας WELCOMMON, προσωρινής φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων. Συμμετείχαν σε μια πολύ ωραία βραδιά οι πιανίστες Μάριος Παπαδόπουλος (Oxford) και Lennart Speer (Muenchen), με έργα Beethoven, Schubert, Γεωργιάδη.

Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε από ένα σύνολο 16 φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικών κι ανθρωπιστικών οργανώσεων, ιατρικών ενώσεων, των κομμάτων της πλειοψηφίας του Δήμου (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά), χαιρέτισε ο δήμαρχος της περιοχής Charlottenburg-Wilmersdorf, Reinhard Naumann, υπό την αιγίδα του οποίου ήταν, καθώς και εκπρόσωπος του Έλληνα πρέσβης Θ. Δασκαρώλης.

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συναυλίας είχε η κίνηση πολιτών “Respect for Greece”, με την οποία συνεργάζεται στενά ο “Άνεμος Ανανέωσης”.  Επιδιώκοντας την ανάπτυξη από τα κάτω μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ φορέων και πολιτών από τις δύο πόλεις που εργάζονται με τους πρόσφυγες, οργανώνεται από κοινού, από τον“Άνεμο Ανανέωσης”,  τη “RESPECT FOR GREECE” και το“Bildungswerk του Ιδρύματος Heinrich Boell”, επίσκεψη στο Βερολίνο μιας ομάδας διαφορετικών ανθρώπων από την Αθήνα που εργάζονται με τους πρόσφυγες, υπό τον γενικό τίτλο: “Συνεργαζόμενοι στο προσφυγικό στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Παραδείγματα καλών πρακτικών“. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, την εβδομάδα 21-25 Νοεμβρίου 2016, προγραμματίστηκε εκτός από την συναυλία και η συνάντηση με διαφορετικούς ανθρώπους, φορείς, υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καλλιτέχνες, πολιτικούς και πρόσφυγες, ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και καλές πρακτικές και να οικοδομήσουμε συνεργασίες σε θέματα φιλοξενίας, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης, καλλιτεχνικής έκφρασης προσφύγων.

Στην αποστολή που οργανώνει από ελληνικής πλευράς ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ συμμετέχουν από την Αθήνα 8 άτομα που εκπροσωπούν διαφορετικές πλευρές της ενασχόλησης με το προσφυγικό: από τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Άνεμος Ανανέωσης» και το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων WELCOMMON, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, τον Δήμο Αθηναίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa και την Υπηρεσία Ασύλου.

 

 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.