HOSCARS awards 2021: 2 νέες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τον Άνεμο Ανανέωσης και το WELCOMMON Hostel

By 18 Απριλίου, 2021Δράσεις

Δύο νέες διεθνείς διακρίσεις “κέρδισε” με το έργο του ο Άνεμος Ανανέωσης. Είναι μεγάλη για εμάς τιμή που το καινοτόμο WELCOMMON HOSTEL – έργο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ με σημαντική κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση σε συνδυασμό με την προώθηση ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού – περιλαμβάνεται όχι σε μία αλλά σε δύο τελικές λίστες, με τα 5 καλύτερα hostel σε κάθε κατηγορία, στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου ξενώνα σε κάθε μία από τις κατηγορίες αυτές.

  • HOSTEL HERO
  • EXTRAORDINARY Sustainable Hostel

Το WELCOMMON HOSTEL έχει επιλεγεί μεταξύ των 5 καλύτερων σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία HOSTEL HERO για όσα έκανε και κάνει μέσα στην πανδημία για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παρά τα εμπόδια και τις πολλές δυσκολίες), και μεταξύ των 5 καλύτερων σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία EXTRAORDINARY Sustainable hostel για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις και δραστηριότητές του.

Τον διαγωνισμό #HOSCARS #awards 2021 οργανώνει το διεθνές δίκτυο HOSTEL WORLD, με το οποίο συνεργάζονται 36.000 ξενώνες, ενώ τις συστάσεις του παρακολουθούν εκατομμύρια νέοι/ες αλλά και γενικότερα ενδιαφερόμενοι για ένα παρόμοιο μοντέλο τουρισμού.

Διαβάστε γιατί το WELCOMMON είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα υπεύθυνης κοινωνικής, οικολογικής βιωσιμότητας και επιχειρηματικότητας, ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να προσφέρει η κοινωνική οικονομία μέσα στην κρίση, πώς μπορεί να συνεισφέρει στην μετάβαση σε ένα νέο πιο πράσινο και βιώσιμο οικονομικό και τουριστικό μοντέλο, πώς μπορεί να φέρνει κοντά – αντί να διαχωρίζει – ανθρώπους διαφορετικών καταγωγών, να διευκολύνει την συνεύρεση, συνεργασία και αλληλεπίδραση όλων των ταξιδιωτών ανεξαρτήτων του λόγου που τους οδηγεί  να ταξιδεύουν (πρόσφυγες, εθελοντές, φοιτητές, τουρίστες, νομάδες – εργαζόμενοι).
Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 18/4/2021 για να αναδείξετε το WELCOMMON HOSTEL ως το finalist στις δύο κατηγορίες. Ψηφίστε τώρα! ✍ και αναδείξτε το WELCOMMON HOSTEL “πρωταθλητή” σε παγκόσμιο επίπεδο
– EXTRAORDINARY Sustainable Hostel award https://hwrld.co/31XNyaz
Ιδιαίτερη σημασία, όμως, έχει για εμάς και το γεγονός ότι το θέμα της υποψηφιότητας μας αναδεικνύουν – ως ξεχωριστό – και μια σειρά ευρωπαϊκών δικτύων, με ανακοινώσεις τους στα σόσιαλ μίντια, όπως:
–  το ευρωπαϊκό δίκτυο δικτύων κοινωνικής οικονομίας Social Economy Europe,
– το ευρωπαϊκό οικοσύστημα φορέων κοινωνικής οικονομίας και υποστήριξης της καινοτομίας στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας Diesis Network με ανάρτηση και στο linkedin εδώ
– το Γερμανικό Δίκτυο του Ιδρύματος για τον Διάλογο των Πολιτισμών Anna Lindh Foundation και το πρόγραμμα EuroMed Citizen Reporters
Διαβάστε αναλυτικά για το WELCOMMON HOSTEL, ένα καινοτόμο σχέδιο βιώσιμου τουρισμού ανοικτό για όλους τους ταξιδιώτες, που έχει όμως και σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο μέσα στην κρίση, φιλοξενώντας άστεγους ευάλωτους πρόσφυγες, ενώ αποτελεί και ένα κέντρο για την προώθηση της κοινωνικής και πράσινης καινοτομίας, της κοινωνικής ενδυνάμωσης κι ένταξης προσφύγων και ένας χώρος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και συνάντησης ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Και αν θέλετε ψηφίστε μέχρι τις 18/4/2021 το WELCOMMON HOSTEL για
VOTE ✍️ for WELCOMMON HOSTEL until the 18th of April ❗❗ ➡️ https://hwrld.co/31wC39T
O Άνεμος Ανανέωσης έχει λάβει ήδη από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα 7 ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις:
  • Για το κέντρο φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων WELCOMMON (που λειτούργησε από 9/2016 μέχρι 2/2018) βραβεύθηκε στις 8 Ιουνίου 2017 με το βραβείο “Special Mention” award of the REVES Excellence Award 2017,
  • Η Γαλλική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Κοινωνικής Ένταξης (French Federation of Social Inclusion Enterprises) προσκάλεσε τον Άνεμο Ανανέωσης να συμμετάσχει στο εθνικό συνέδριο της 16-17 Νοεμβρίου 2017 στη Μασσαλία για να παρουσιάσει το κέντρο φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης προσφύγων WELCOMMON ως ένα καλό παράδειγμα κοινωνικής ένταξης στην περιοχή της Ευρω-Μεσογείου, “good example of social inclusion in Euro-Med area, όπως αναδείχθηκε μέσα από εκτενή έρευνα στις χώρες αυτές.
  • Ο Άνεμος Ανανέωσης επιλέχθηκε από το Ίδρυμα για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο Anna Lindh Foundation και την Fondazione Mediterraneo ανάμεσα στις 3 πιο καλές πρακτικές προώθησης προγραμμάτων για πρόσφυγες που συνεισφέρουν στον διαπολιτισμικό διάλογο στην Ευρω-Μεσογειακή ζώνη το 2017.
  • Ο Άνεμος Ανανέωσης βραβεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το European Citizen’s Prize 2018, για “εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων και σωματείων που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών”. Ο πρόεδρος της ΔΕ του Ανέμου Ανανέωσης επιλέχθηκε μαζί με τον Ρουμάνο φιλόσοφο Mihai Sora να απευθύνουν ένα μήνυμα για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, την αμοιβαία κατανόηση και κοινωνική συνοχή στους συμμετέχοντες, στους ευρωβουλευτές και στα ΜΜΕ για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους πολίτες. κατά την τελετή βράβευσης. 
  • O Άνεμος Ανανέωσης έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου REVESNetwork  Excellence Awards 2019 για την ενεργή συμμετοχή σε 4 πρότζεκτ που “δείχνουν κοινωνική και πράσινη καινοτομία, και έχουν κοινωνικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα”
  • Το διεθνές δίκτυο HOSTEL WORLD μας τίμησε με μια σημαντική διάκριση τον Οκτώβριο 2020, περιέλαβε το WELCOMMON HOSTEL στη λίστα με τα  Hostel Hero 2020 (Ξενώνες Ήρωες), αναφέροντας ότι είναι ένα “hostel που στο μέσον της κρίσης στηρίζει τις κοινότητες να έρθουν κοντά και να …δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο“!
  • Το WELCOMMON HOSTEL η καλύτερη δράση της χρονιάς! Η ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh Foudation για τον διάλογο των πολιτισμών και στην συνέχεια με την συμμετοχή των πολιτών ανέδειξαν για την καλύτερη δράση της χρονιάς 2020 στην πρώτη θέση το WELCOMMON HOSTEL: we offer accommodation and education for refugees in Athens during COVID-19 

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.