HOSCARs 2021: Διεθνής διάκριση για το Welcommon Hostel ως το “Most EXTRAORDINARY Hostel Hero in the world”

By 5 Μαΐου, 2021Δράσεις

Διεθνή βραβεία HOSCARs 2021Το  Welcommon Hostel  αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους ξενώνες στον κόσμο / Το Welcommon Hostel  διακρίνεται ως το “Most EXTRAORDINARY Hostel Hero στον κόσμο

Το διεθνές δίκτυο ξενώνων νέων Hostel World ανακοινώνει στις 26 Απριλίου 2021 τους νικητές των 19ων ετήσιων βραβείων HOSCAR και επιφυλάσσει δύο διακρίσεις για το καινοτόμο WELCOMMON HOSTEL που έχει δημιουργήσει η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ / WIND OF RENEWAL:

  • Το Welcommon Hostel, ο καινοτόμος ξενώνας του ΑΝΕΜΟΥ ΑΝΕΝΩΣΗΣ, στην Αθήνα, Ελλάδα, αναγνωρίστηκε ως ο πιο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ “ΗΡΩΑΣ” (Most EXTRAORDINARY Hostel Heroστον κόσμο, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού HOSCARS 2021 που διοργανώθηκε από το διεθνές δίκτυο ξενώνων,  Hostelworld
  • Επίσης, το Welcommon Hostel αναδείχθηκε και ένα από τα 5 καλύτερα HOSTEL παγκοσμίως στην κατηγορία “EXTRAORDINARY Sustainable Hostel”,για τις προσπάθειές του και τα επιτεύγματά του για την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Για 19 χρόνια, τα HOSCARs  (Hostelworld Customer Annual Ratings) έχουν αναδείξει ως εξέχοντα παραδείγματα ξενώνες και από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη με τις υψηλότερες κριτικές και αξιολογήσεις πελατών. Φέτος, με τον κόσμο σε αναστολή λειτουργίας και τα ταξίδια σε αναμονή, τα βραβεία αναδιαρθρώθηκαν για να αναγνωρίσουν την απίστευτη δουλειά που κάνουν οι ξενώνες στις κοινότητές τους και να υποστηρίξουν τον τομέα του βιώσιμου τουρισμού, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα, το Welcommon Hostel στέφθηκε ως το πιο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Hostel Hero από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ταξιδιωτικών κριτών και από τους περισσότερους από 20.000 ψήφους ταξιδιωτών που διαμένουν σε ξενώνες σε όλο τον κόσμο.

Γιατί το WELCOMMON HOSTEL χαρακτηρίστηκε ως ο πιο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ξενώνας Ήρωας Most EXTRAORDINARY Hostel Hero: “Από τον Ιούνιο του 2020, όταν ακόμη και ο βιώσιμος τουρισμός κατέρρευσε και ταυτόχρονα χιλιάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα έμειναν άστεγοι εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, αποφασίσαμε να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων, τους πιο ευάλωτους μεταξύ τους, όπως επιζώντες σεξουαλικής βίας, βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης, ηλικιωμένων, ατόμων με χρόνιες ασθένειες, εγκύων και μητέρων με νεογέννητα μωρά. Από το 2016 και μετά προσφέρουμε, επίσης, διαδραστική, χωρίς αποκλεισμούς, διαπολιτισμική, μη τυπική εκπαίδευση και μαθήματα (μαθήματα γλωσσών, τέχνη, ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και το κλίμα, μουσική) και εργαστήρια πράσινης και κοινωνικής οικονομίας ανοιχτά για όλους: εθελοντές, πρόσφυγες, μετανάστες, ταξιδιώτες, νομάδες εργαζόμενους, Erasmus. ντόπιοι, με την υποστήριξη περισσότερων από 340 εθελοντών από όλο τον κόσμο. Το όραμα για το Welcommon Hostel είναι να είναι μια βιώσιμη λύση φιλοξενίας για όλους τους ταξιδιώτες, χωρίς διακρίσεις. Εάν έχετε έρθει ποτέ στο Welcommon Hostel πιθανότατα νιώσατε ότι είναι ένα ξεχωριστό μέρος, ένα μέρος όπου μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους, να μάθετε από αυτούς… είναι μια κοινότητα. Ξεχωριστός ξενώνας μέρος, άνθρωποι, αξίες“.

Ο Fabrizio Giulio, Διευθύνων Σύμβουλος Προμήθειας στο Hostelworld, δήλωσε:  «Τα φετινά HOSCAR όχι μόνο γιορτάζουν μια δύσκολη χρονιά για την τουριστική βιομηχανία των ξενώνων (hostels), αλλά μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε τις απίστευτες προσπάθειες που έχουν κάνει οι συνεργάτες μας σε αυτό το διάστημα. Οι ξενώνες σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη φορά για να επικεντρωθούν στο να γίνουν πιο βιώσιμοι, να υποστηρίξουν τις τοπικές τους κοινότητες ή να ανακαινίσουν τους ξενώνες τους ώστε να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι όταν επαναλάβετε τα ταξίδια – θέλαμε να αναγνωρίσουμε όλα τα επιτεύγματά τους.

Τα HOSCARs είναι εξίσου πολύτιμα για την κοινότητά μας, καθώς παρέχουν στους πελάτες μας έναν αξιόπιστο τρόπο να προσδιορίσουν την εμπειρία που θέλουν από τα ταξίδια τους και πού να την βρουν. Ήταν σημαντικό οι πελάτες μας να εξακολουθούν να αποτελούν κρίσιμο μέρος των βραβείων και να συμμετέχουν στην επιλογή των ξενώνων που αξίζουν να αναγνωριστούν για την αριστεία και τις εξαιρετικές προσπάθειές τους”.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα των νικητών εδώ:  www.hostelworld.com/hoscars

Σημειώσεις για συντάκτες 

Τα HOSCARs (Hostelworld Customer Annual Ratings) λειτουργούν από το 2002 και συνήθως καθορίζονται με βάση κριτικές από εκατομμύρια πελάτες τους προηγούμενους 12 μήνες. Λόγω της πανδημίας COVID-19 και του αντίκτυπού της στα ταξίδια, διαμορφώθηκαν νέες κατηγορίες βραβείων – συνολικά 7 – και ένα διαφορετικό σύστημα αξιολόγησης σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με το Hostelworld 

Το Hostelworld, ο κορυφαίος παγκόσμιος Online Travel Agent (OTA) που επικεντρώνει στην αγορά των ξενώνων (hostels), εμπνέει τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες να βιώσουν νέα μέρη, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να επιστρέψουν με εξαιρετικές ιστορίες και εμπειρίες. Οι πελάτες του Hostelworld δεν είναι οι μέσοι ταξιδιώτες, καθοδηγούνται από την ανάγκη για μοναδικές εμπειρίες, κοινωνικές συναντήσεις και “συνδέσεις” και δυνατές περιπέτειες. Είναι η κοινωνική φύση των ξενώνων που υπερ-τροφοδοτούν τις παγκόσμιες περιπέτειές τους και τους επιτρέπει να γνωρίσουν τον κόσμο.

Το Hostelworld έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, με περισσότερα από 13 εκατομμύρια κριτικές σε 17.000+ ξενώνες σε 179 χώρες, καθιστώντας το τον κορυφαίο διαδικτυακό κόμβο κοινωνικών ταξιδιών. Ο ιστότοπός του λειτουργεί σε 19 διαφορετικές γλώσσες και εφαρμογή για κινητά σε 13.

Ο Όμιλος Hostelworld εισήλθε τον Νοέμβριο του 2015, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και του Δουβλίνου. Με έδρα το Δουβλίνο, το Hostelworld έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο στο Λονδίνο, τη Σαγκάη, το Σίδνεϊ και το Πόρτο.

Σχετικά με το Welcommon Hostel

Το WELCOMMON HOSTEL είναι ένα διώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που προσφέρει διαμονή για άτομα όλων των ηλικιών και καταγωγών, ένας ξενώνα  βιώσιμου τουρισμού, μια πρόταση για διαμονή ενεργών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ομάδων και ατόμων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα. Το μότο μας είναι «κοιμόμαστε για να ονειρευόμαστε, είμαστε ενεργοί για πολιτιστικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά / κλιματικά ζητήματα». Το WELCOMMON HOSTEL διευθύνεται από τον κοινωνικό συνεταιρισμό Άνεμος Ανανέωσης / Wind of Renewal, που ιδρύθηκε το 2014 για την προώθηση της  κοινωνικής και πράσινης καινοτομίαςτου βιώσιμου τουρισμού, της περιβαλλοντικής και κλιματικής επιλογής, της ενεργειακής μετάβασης, της κοινωνικής ένταξης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Το WELCOMMON Hostel είναι κάτι περισσότερο από ένα ωραίο hostel με κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι, επίσης, ένα μέρος για κοινωνικές συναντήσεις, κοινωνικοποίηση, εκδηλώσεις και ένα κοινωνικό πείραμα, κέντρο καινοτομίας και τέχνης, καθώς και κέντρο  κοινωνικής και πράσινης καινοτομίας και οικονομίας, ένας χώρος για κοινωνική ένταξη και κέντρο για εκπαίδευση για απασχόληση για Έλληνες ντόπιους, μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι φιλοξενούμενοί/ές μας είναι  όλοι/ες διαφορετικοί/ες ταξιδιώτες  (τουρίστες/τριες, εθελοντές/τριες, φοιτητές/τριες του Erasmus, νομάδες-εργαζόμενοι/ες, νεοφερμένοι/ες, πρόσφυγες). Το όραμά μας είναι να  φέρουμε κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις, να τους επιτρέψουμε να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν και να εξερευνήσουν τη δημιουργική πλευρά της Αθήνας. Οι επισκέπτες/τριες μας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν άμεσα και έμμεσα σε πράσινα, κοινωνικά, ανθρωπιστικά και χωρίς αποκλεισμούς – διαπολιτισμικά προγράμματα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Μπορούν, επίσης, να συνεισφέρουν με τις ιδέες και την εμπειρία τους. Το WELCOMMON Hostel σημαίνει  welcome (καλώς ήρθατε) – από κοινού (in common, together).

Ο ξενώνας WELCOMMON HOSTEL υπογραμμίζει τον θετικό αντίκτυπο που έχουν ο αειφόρος/βιώσιμος τουρισμός – καθώς και οι συνεταιρισμοί και οι κοινωνικές επιχειρήσεις – στις κοινότητες, στην αναζωογόνηση των γειτονιών, στη δημιουργία γεφυρών μεταξύ κοινοτήτων, κοινωνικών ομάδων, νεοεισερχόμενων και τοπικών ανθρώπων.

  

Κριτική επιτροπή 🔮 των βραβείων HOSCARS 2021

Αν θέλετε να  μάθετε περισσότερα για εμάς και να  υποστηρίξετε  το έργο μας , επισκεφθείτε:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:  windofrenewal@gmail.com

—————————————————————————————————————————-

Δωρεές για τις κοινωνικές μας δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του COVID-19

Στείλτε μας τα στοιχεία σας για το επίσημο τιμολόγιο/απόδειξη για τη δωρεά σας.

ANEMOS ANANEOSIS / WIND ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

ΙΒΑΝ  GR 7608900100003010003540200

Κωδικός Swift STKAGRA1

———————————————————————————————————————————-

ANEMOS ANANEOSIS / WIND ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Τράπεζα Πειραιώς

IBAN: GR83 0172 0180 0050 1807 7868 25 3

Ο κωδικός BIC της Πειραιώς είναι PIRBGRAA

Hostel Hero award for WELCOMMON HOSTEL

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.