“Το Σπίτι του Λορέντζο”, μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία μέσα από μια απώλεια ενός νέου από λευχαιμία

By 27 Οκτωβρίου, 2022Δράσεις

Επίσκεψη στο Σπίτι του Λορέντζο, μια πολύ ενδιαφέρουσα κοινωνική, μη κερδοσκοπική οργάνωση

Στο πλαίσιο της συνάντησης των εταίρων του έργου SESYCARE, στην Ιταλία, στο Lanciano – Abruzzo, στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2022, ο οργανισμός που φιλοξένησε τη συνάντηση, το Consortium GMC Global Med Care (Consorzio di Cooperative sociali Global Med Care (πρώην: Consorzio Cooperative Sociali SGS Servizi Globali Sociosanitari), οργάνωσε μια επίσκεψη μελέτης σε ένα από τα μέλη του, το Σπίτι του Lorenzo , ως μια καλή πρακτική κοινωνικής οργάνωσης σε θέματα υγείας.

ΦωτογραφίαΤο La Caza di Lorenzo είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπληρώνει τον κοινωνικό στόχο και ως εκ τούτου αναγνωρίζεται στην Ιταλία ως οντότητα κοινωνικής χρησιμότητας. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία αυτού του είδους οι οργανώσεις μπορούν να απολαμβάνουν ορισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για την οικονομική υποστήριξη που λαμβάνουν από το κοινό ή το κράτος, ενώ οι δωρητές μπορούν επίσης να λάβουν φορολογικές απαλλαγές.

ΕικόναΟ Lorenzo Constantini ένα 20χρονο αγόρι, ήταν καλός μαθητής και αθλητής, μέχρι που η οικογένεια ανακάλυψε ότι είχε μια πιθετική μορφή λευχαιμίας. Ο Λορέντζο χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ειδικό νοσοκομείο στις ΗΠΑ, αλλά η οικογένεια δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος της θεραπείας που ήταν 600.000 δολάρια. Η έκκλησή τους για οικονομική βοήθεια από το κοινό αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη, οι άνθρωποι της περιοχής αποδείχθηκαν πολύ λογικοί και συναισθηματικοί με την περίπτωση του Lorenzo και μια περίοδος μόλις λίγων εβδομάδων ήταν αρκετή για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό .

Δυστυχώς ο Lorenzo υπέκυψε σε αυτή την ασθένεια. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε μια κοινωνική οργάνωση στην οποία μεταφέρθηκε το παραπάνω ποσό για να βοηθήσει οικογένειες με νεαρά άτομα που χρειάζονται βοήθεια και έχουν προβλήματα υγείας. Ένα μικρό διαμέρισμα αποκτήθηκε από την οργάνωση, όπου όσοι βιώνουν τον πόνο μιας ασθένειας συγγενών τους, κυρίως παιδιών ή μιας πολύτιμης απώλειας, μπορούν να βρουν υποστήριξη και παρηγοριά. Προσφέρονται εντελώς δωρεάν υπηρεσίες που περιλαμβάνουν ομαδικές συναντήσεις με επαγγελματίες ψυχολόγους, διατροφολόγους, συνεδρίες γιόγκα και υποστήριξη σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν πόνο στη μοναξιά.

Υπάρχουν επίσης συναντήσεις με δικηγόρους και κοινωνικούς βοηθούς για να υποστηρίξουν και να συμβουλεύσουν από γραφειοκρατική άποψη όλους εκείνους που πρέπει να βασίζονται σε έναν επαγγελματία για τη διαχείριση των πρακτικών ζητημάτων της αναπηρίας και κοινωνικών θεμάτων βλ. https://www.lacasadilorenzo.org/

Η τελική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Lanciano του Abruzzo της Ιταλίας υπό την αιγίδα της Global Med Care Consortium of Social Cooperatives για την προώθηση των Δεξιοτήτων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε νέους φροντιστές ατόμων με χρόνιες ασθένειες και ψυχικές και άλλες ανάγκες, στην οποία Anemos Ananeosis / Wind of Renewal είναι εταίρος / συνεργάτης μαζί με την ΕΠΙΟΝΗ / EPIONI , το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Istanbul Gelisim University και το Ολλανδικό Ίδρυμα Καινοτομίας Welfare 2 Work .

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.